ΚΕΔΕ σε Χαρίτση-Φωτίου: Ζητά 250 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών

To αίτημα να αποσταλεί εγκαίρως στην ΚΕΔΕ το σχέδιο της Κ.Υ.Α. του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για το έτος 2019-2020, καθώς και το σχέδιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης, διατυπώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπ. Εσωτερικών A. Χαρίτση και Αναπληρώτρια Υπουργό Koινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.

Η επιστολή κοινοποιείται στον κ. Γιώργο Ιωαννίδη, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ε.Κ.Τ. και στον κ. Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει πως στόχος είναι να υπάρξει ένα ικανό χρονικό διάστημα για τη διαβούλευση του προγράμματος, προκειμένου το ΔΣ της ΚΕΔΕ να το επεξεργαστεί και να καταθέσει εγκαίρως τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις της, με απώτερο σκοπό την έγκαιρη έναρξη και ομαλή λειτουργία του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς με τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των θέσεων των δομών.

Παράλληλα επισημαίνει πως βασική προτεραιότητα της Αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε η διασφάλιση της φιλοξενίας όλων των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις στις δομές φύλαξης του προγράμματος και σε αυτό το πλαίσιο υπενθυμίζει ότι η ΚΕΔΕ ζητά τη διασφάλιση τουλάχιστον του ποσού των 250.000.000 ευρώ κατ’έτος για την κάλυψη όλων των θέσεων του προγράμματος.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή ο κ. Πατούλης ζητά να οριστεί σχετική συνάντηση με το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τη βέλτιστη λειτουργία των δημοτικών δομών φύλαξης παιδιών (Βρεφικών & Παιδικών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΦΩΤΙΟΥ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!