ΚΕΔΕ -«Προγράμματα Άθλησης για όλους»: Ο α΄αντιπρόεδρος «γειώνει» τον πρόεδρο (έγγραφο)

ΚΕΔΕ -"Προγράμματα Άθλησης για όλους": Ο α΄αντιπρόεδρος «γειώνει» τον πρόεδρο (έγγραφο)

Την ανάγκη να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της συμμετοχής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην χρηματοδότηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους που υλοποιούν κατά πλειοψηφία οι δήμοι της χώρας τονίζει σε επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μετά την απαράδεκτη απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη να προχωρήσει στη διακοπή της οικονομικής συμμετοχής της ΓΓΑ στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, τα οποία και υλοποιούνται μέσω των Δήμων, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία και να ζητήσει να επιλυθεί άμεσα το θέμα.

Η κίνηση του κ. Κυρίζογλου, δεν έγινε με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ αλλά αυτής του δημάρχου, αφού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου παρότι το θέμα αποτελεί μεγάλη «πληγή» για τους δήμους δεν έχει αναλάβει καμιά πρωτοβουλία για την επίλυση του. Μάλιστα ο κ. Κυρίζογλου τη σχετική επιστολή του την κοινοποεί τόσο στο προεδρείο της ΚΕΔΕ όσο και στην αρμόδια επιτροπή της Ένωσης!

Ουσιαστικά ο κ. Κυρίζογλου «γειώνει» τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει ούτε θέση για το θέμα και αποφασίζει να προχωρήσει μόνο τους με την ιδιότητα του δημάρχου ώστε να βρεθεί μια λύση και να μην καταργηθούν  τα προγράμματα.

Όπως τονίζει ο κ. Κυρίζογλου στην επιστολή «αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πρόκειται για ανασχεδιασμό και αναδιαμόρφωση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.) αλλά ουσιαστικά για κατάργηση των προγραμμάτων για την περίοδο 2021-2022, αφού η ΓΓΑ δε θα συμμετέχει οικονομικά,» ενώ συμπληρώνει λέγοντας: «Τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.) αποτελούν τον πυλώνα στήριξης του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας μας. Ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών μας και απευθύνονται σε συγκεκριμένες ηλικιακές και πληθυσμιακές ομάδες και ως καθ΄ύλην αρμόδιοι και γνώστες μπορούμε να το βεβαιώσουμε.»

Τέλος, η επιστολή καταλήγει λέγοντας: «Είμαστε λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολικής-αθλητικής περιόδου και μας ανακοινώνετε ότι πρέπει ουσιαστικά να κλειδώσουμε τις δημοτικές αθλητικές μας εγκαταστάσεις και να κατευθύνουμε τους πολίτες που απολαμβάνουν τις ποιοτικές δημοτικές αθλητικές υπηρεσίες προς τους ιδιώτες! Οι 1.100 και πλέον Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής θα μείνουν άνεργοι και το μαθαίνουν τώρα, λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου 2021-2022.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]