ΚΕΔΕ προς Μεϊμαράκη: «Μάζεψε» το Χρυσαυγίτη Μπούκουρα - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

ΚΕΔΕ προς Μεϊμαράκη: «Μάζεψε» το Χρυσαυγίτη Μπούκουρα

Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ζητεί η ΚΕΔΕ, με αφορμή τη βίαιη επίθεση στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα.

Παράλληλα «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για τον επικίνδυνο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, πολλαπλασιασμό φαινομένων φασιστικής βίας από εκτός νόμου ομάδες, που δρουν όχι μόνο με την ανοχή αλλά και με τη συμμετοχή, δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού στο Κοινοβούλιο.

Επιπροσθέτως απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συμπαραταχθούν με τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εντοπίσουν και να αποκλείσουν τους επικίνδυνους εμπνευστές και δράστες τέτοιων αντιδημοκρατικών και παράνομων πρακτικών.

Ειδικότερα, η ΚΕΔΕ ζητεί:

  • Την άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προκειμένου να εξετάσει την εκτροπή από κάθε δημοκρατική νομιμότητα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευθύμη Μπούκουρα.
  • Από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια να ερευνήσει το ρόλο της Αστυνομίας και τις τυχόν παραλείψεις της στην άσκηση των καθηκόντων της για την προστασία των πολιτών και την αποτροπή φασιστικών συμπεριφορών που ενισχύουν φαινόμενα εκφοβισμού και διχασμού της κοινωνίας.
  • Από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για την ομαλή λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφενός να καταδικάσει τα φασιστικά έκτροπα και αφετέρου να παρέμβει για την προστασία των αιρετών εκπροσώπων για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και την ομαλή λειτουργία των πόλεων.
  • Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την απόδοση ευθυνών ακόμη και σε πρόσωπα που καλύπτονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!