ΚΕΔΕ: Περισσότερες από 7.000 δωρεάν μαστογραφίες στην ακριτική Ελλάδα

 • Απο stergios
 • 9 Φεβρουαρίου 2019 - 19:56
 • Comments Off

Ολοκληρώνεται με θερμή ανταπόκριση απ όλα τα σημεία της ακριτικής Ελλάδας ο τρίτος χρόνος εκστρατείας της Αντικαρκινικής Εταιρείας που διεξάγεται από το Φεβρουάριο του 2016, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, στοχεύοντας στην κάλυψη των ανασφάλιστων και απόρων δημοτισσών και ευπαθών ομάδων που στερούνται την δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων και μετάβασης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σήμερα και αύριο ο κινητός ψηφιακός μαστογράφος της Αντικαρκινικής Εταιρείας βρίσκεται στο Αγρίνιο, τον 76ο σταθμό της περιοδείας του σε απομακρυσμένους Δήμους, στους οποίους το κλιμάκιο εξέτασε τις ενδιαφερόμενες που προσήλθαν με μεγάλο ενδιαφέρον για μαστογραφία, και παρείχε εξατομικευμένη ενημέρωση ανά περιστατικό, μαζί με συμβουλές Πρόληψης στη καθημερινή μάχη κατά της ασθένειας.

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε για τρίτη συνεχή χρόνια με την οργανωτική και χορηγική υποστήριξη της ΚΕΔΕ, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφία σε περισσότερες από 7.000 δημότισσες των ακριτικών δήμων της Ελλάδας, από το Νευροκόπι μέχρι τον Μυλοπόταμο της Κρήτης και από το Ιόνιο μέχρι την Ρόδο, την Τήνο  και πολλά νησιά της άγονης γραμμής.

«Σκοπός μας είναι να μην στερηθεί την πολύτιμη για την σωτηρία της ζωής εξέταση της μαστογραφίας καμία συμπατριώτισσα μας, ειδικά από εκείνες που λόγω οικονομικών δυσχερειών στερούνται την δυνατότητα μετακίνησης και πραγματοποίησης της εξέτασης, και παράλληλα, να νιώσουν όλες οι γυναίκες της χώρας ότι η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο πλευρό τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, και υπογράμμισε ότι η ασθένεια μπορεί πλέον να νικηθεί σε ποσοστά μεγαλύτερα από ποτέ, αν κερδηθεί η μάχη με το χρόνο και την ψυχολογία της ασθενούς.

«Σήμερα η διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πρώτο στάδιο προσφέρει πρόγνωση επιβίωσης  99% για τα πρώτα πέντε χρόνια, διάστημα, το οποίο όταν ολοκληρωθεί οδηγεί στην κλινική εκτίμηση ότι ο καρκίνος έχει εξαφανιστεί από το σώμα. Πέρα από την σχεδόν πλήρη ίαση που προσφέρει η διάγνωση στο στάδιο 1, το ποσοστό επιβίωσης και για το στάδιο 2 είναι 86% στη πρώτη πενταετία, που με την σειρά του μειώνεται στο 57%.στο στάδιο 3, και στο 20% στάδιο 4», εξήγησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του ΙΣΑ.

«Με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον γυναικείο πληθυσμό της χώρας, όπως και τις ευάλωτες και οικονομικά εξασθενημένες ομάδες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», δήλωσε κ. Γιώργος Πατούλης, αποφασισμένος να συνδράμει με κάθε μέσο ώστε  προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση να παραμείνει η προστασία της Δημόσιας Υγείας, η Ασφάλεια της Υγείας και της Ζωής των Πολιτών,  και η ενδυνάμωση της Πρόληψης σε κατά το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος και ηλικιακό φάσμα, ειδικά των πληθυσμιακών ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο της εκστρατείας της ΚΕΔΕ και της Αντικαρκινικής Εταιρείας που αφορά γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών είναι:

 • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
 • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
 • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Στο Αγρίνο, προτελευταίο σταθμό των 40 πόλεων του Τέταρτου Κύκλου του προγράμματος, ο κινητός μαστογράφος και το κλιμάκιο της Αντικαρκινικής Εκστρατείας θα βρίσκεται μέχρι και αύριο , Κυριακή  10 Φεβρουαρίου 2019

στην Πλατεία Λορέντζου Μαβίλη (παλαιός σταθμός τρένων Αγρινίου)

 • Τηλέφωνο για ραντεβού: 26410/33582 από 01/02/19 (10:00-14:00) ή στο Κοινωνικό Ιατρείο, στην οδό Κωστή Παλαμά 20.

Από την Δευτέρα 11, Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, το κλιμάκιο η κινητή  μονάδα θα καταλήξει το μακρύ ταξίδι της στην Ιθάκη και θα βρίσκεται τον προαύλιο χώρο του ΚΑΠΗ με στόχο να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γυναικών του νησιού.

 • Τηλέφωνο για ραντεβού:
  • ΓΙΑ ΒΑΘΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΙ ΣΤΟ 26740/33445
  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΘΑΚΗ ΣΤΟ 26740/31207
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΙΣΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!