ΚΕΔΕ: Να αφιερωθεί το 10% του «πακέτου Γιούνκερ» στους δήμους

Το 10% από το πακέτο Γιούνκερ που για την Ελλάδα ανέρχεται συνολικά στα 35-36 δις ευρώ, ζητεί για χρηματοδότηση έργων στους Δήμους, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μετά από τη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ στο περιθώριο της Συνόδου της Επιτροπής Περιφερειών, ενημέρωσε σήμερα το ΔΣ της ΚΕΔΕ για την επικείμενη χρηματοδότηση όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του αναπτυξιακού «Πακέτου Γιούνκερ» – μια χρηματοδότηση που αφορά και την Ελλάδα.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο κ. Πατούλης κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και δήμαρχο Πηνειού Α. Καστρινό, πρότειναν την εξής πρόταση:
– Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να διεκδικήσει το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης τη θεσμοθέτηση ενός ελάχιστου ποσοστού 10% από το «Πακέτο Γιούνκερ», το οποίο θα χρηματοδοτήσει αποκλειστικά τοπικές επενδύσεις και δαπάνες. Οι εθνικές αρχές να μη μπορούν να θεσπίσουν μικρότερο ποσοστό, παρά μόνο μεγαλύτερο και δικαιούχοι να είναι οι δήμοι.
_ Διεκδίκηση ανάλογου ποσοστού και για τους ελληνικούς δήμους. Υπολογίζοντας ότι για την Ελλάδα αναλογούν συνολικά 35-36 δις ευρώ, η ποσόστωση για τους δήμους, θα μπορούσε, κατ΄ ελάχιστο, να χρηματοδοτήσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» , τονίζει η ΚΕΔΕ.

Η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΓΙΟΥΝΚΕΡ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]