ΚΕΔΕ: «Λιτότητα» στον φετινό προϋπολογισμό -54 εκατ. οι οφειλές του κράτους

Στα 54 εκατ. ευρώ φτάνουν τα χρήματα τα οποία οφείλει το κράτος στην ΚΕΔΕ, όπως είπε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης ο πρόεδρος της Δημήτρης Παπαστεργίου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, τα χρήματα αυτά είναι οφειλόμενα από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς δίνονται περίπου 4 με 5 εκατ. ετησίως λιγότερα από αυτά που προβλέπονται από τους ΚΑΠ. Προανήγγειλε, δε, ότι η ΚΕΔΕ θα διεκδικήσει αυτά τα χρήματα, «γιατί αν συνεχίσουμε έτσι η επόμενη διοίκηση της ΚΕΔΕ δεν θα έχει αποθεματικά».

Για το λόγο αυτό ο φετινός προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 5,5 εκατ. ευρώ, παρολ’ αυτά είναι κατά 3,5 εκατ. ελλειμματικός. «Οι δαπάνες τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ πιο πάνω και χρησιμοποιούσαμε και τα αποθεματικά», τόνισε ο Οικονομικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης», Γιώργος Ιωακειμίδης, υποστήριξε ότι από το 2014 το αποθεματικό της ΚΕΔΕ μειώθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ!

Τελικώς, ο προϋπολογισμός του 2020 ψηφίσθηκε ομόφωνα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΟΦΕΙΛΕΣ, ΚΡΑΤΟΣ, ΟΜΟΦΩΝΑ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2020, 54 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!