ΚΕΔΕ: Υπερ κινητικότητας, δε στέλνει στοιχεία

Επιμένει στη στάση της η ΚΕΔΕ για μη αποστολή οιαδήποτε λίστας με ονόματα υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ τόσο για το μέτρο της διαθεσιμότητας και δηλώνει ευθέως πολέμια (σ.σ.: πολλώ δε μάλλον όταν «υποκρύπτει» απολύσεις υπαλλήλων). Ωστόσο τάσσεται -για πρώτη φορά επισήμως και ξεκάθαρα– υπέρ της… κινητικότητας.

Αυτό δήλωσε το πρωί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, προσθέτοντας, ωστόσο, πως δε γνωρίζει πόσοι και ποιοι δήμαρχοι έχουν αποστείλει σχετικές λίστες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Με το μέτρο της διαθεσιμότητας δημιουργείται εκρηκτική κατάσταση και απειλούνται δήμοι με διάλυση των υπηρεσιών τους και αποδιάρθρωση των οργανισμών τους», συμπλήρωσε.

«Κάποιοι στην κεντρική διοίκηση αναζητούν άλλοθι και ενδεχομένως συνενόχους για την αδυναμία τους να προχωρήσουν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Υπενθύμισε μάλιστα, σε ερώτημα αν οι δήμοι θα αποστείλουν καταλόγους, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει σε απογραφή και επικαιροποίηση των στοιχείων των υπαλλήλων και κατά συνέπεια τα έχει στη διάθεσή του.

Όπως είπε, τόσο ο ίδιος όσο και οι παριστάμενοι συνάδελφοί του στη συνέντευξη Τύπου (ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, β’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Κουράκης, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης και ο δήμαρχος Λαρισαίων, επικεφαλής της ΝΔ στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ Κώστας Τζανακούλης) ούτε έστειλαν ούτε πρόκειται να αποστείλουν στοιχεία.

Η Ένωση θεωρεί, υπογράμμισε ο Κ. Ασκούνης, πως «η αξιολόγηση του προσωπικού με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων των ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα».

«Αυτό αποτελεί τη μόνη ορθολογική και δίκαιη λύση του προβλήματος και όχι μία οριζόντια τυφλή πολιτική, που από τη μία στους δήμους με υπεράριθμο προσωπικό δε θα λύσει το πρόβλημα, ενώ από την άλλη στους δήμους με ελλειμματικό προσωπικό θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα», τόνισε και ανέφερε πως η ΚΕΔΕ, πολύ νωρίτερα από το Μεσοπρόθεσμο, είχε θέσει το ζήτημα της αντιμετώπισης των αντιφάσεων στην κατανομή του προσωπικού που καταγράφονται στους δήμους.

 

Διαβάστε επίσης:
ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ: ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΑΧ Δ.Ε. ΑΝ…
ΚΑΜΙΝΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
Δήμαρχοι: Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τα τέλη
ΚΕΔΕ: Στις 3 Δεκεμβρίου το Έκτακτο Συνέδριο στην Αθήνα

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!