κεδε-γαλάζια-πυρά-κατά-μητσοτάκη-406508
ΔΗΜΟΙ | 09.12.2021 | 12:49

ΚΕΔΕ: «Γαλάζια» πυρά κατά Μητσοτάκη & «απειλές» για αύξηση δημοτικών τελών, κινητοποιήσεις

ΚΕΔΕ: Μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό από την οποία οι δήμαρχοι δηλώνουν μη ικανοποιημένοι, η ΚΕΔΕ την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στι1 12 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε τα πυρά τόσο του «γαλάζιου» προέδρου Δ. Παπασεργίου όσο και του, επίσης «γαλάζιου» α΄ αντιπροέδρου Λ. Κυρίζογλου, οι οποίοι δήλωσαν «μη ικανοποιημένοι» από την, μέσω zoom, συνάντηση με τον πρωθυπουργό την περασμένη Πέμπτη. Ακόμη πιο κριτικοί απέναντι στον κ. Μητσοτάκη ήταν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην ΚΕΔΕ, τονίζοντας ότι «δεν προέκυψε τίποτε».

Οι δήμαρχοι επικεντρώνουν, κυρίως στα παρακάτω θέματα:

-Στη μείωση του ενεργειακού κόστους που, σύμφωνα με τ θα επιβαρύνουν δήμους και ΔΕΥΑ με περίπου μισό δισ.

-Στην αναβολή της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων, δύο θέματα τα οποία, όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «θα οδηγήσουν σε αύξηση των δημοτικών τελών», την οποία ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γ. Μαρινάκης προσδιόρισε σε άνω του 50%, ή όπως τόνισε ο δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης “μας οδηγούν σε κλείσιμο”.

-Οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού

-Τα παρακρατηθέντα.

-Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Γι’ αυτό το λόγο απ’ όλες τις πλευρές τονίστηκε ότι θα πρέπει να επισπευστεί η διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, που αποφασίστηκε στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης, για τον Ιανουάριο (σ.σ. ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρότεινε να γίνει τέλος Ιανουαρίου), προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης, με την αντιπολίτευση να προτείνει κινητοποιήσεις.