κεδε-επιβεβαιώνει-aftodioikisi-gr-δεν-ευθυνόμαστε-812090
ΔΗΜΟΙ | 26.08.2020 | 18:47

ΚΕΔΕ επιβεβαιώνει aftodioikisi.gr: Δεν ευθυνόμαστε για καθυστερήσεις στις μάσκες

Επιβεβαιώνει πλήρως με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, σχετικά με τις μάσκες στα σχολεία. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «τυχόν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τον έλεγχο των προσφορών ή τυχόν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους δεν μπορούν να αποκλειστούν καθώς προβλέπονται από τις σχετικές διαδικασίες που διέπουν τους δημόσιους διαγωνισμούς και φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι ευθύνη της ΚΕΔΕ».

Αναλυτικά:

Η προμήθεια και διανομή προστατευτικών μασκών, από την Κ.Ε.Δ.Ε., σε όλα τα σχολεία της χώρας

Στη συνεδρίαση έκανε παρέμβαση ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που κάλεσε την Ένωση να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια και διανομή των μασκών, πριν ανοίξουν τα σχολεία, διευκρινίζοντας ότι αυτό ίσως γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου ή λίγες μέρες αργότερα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο ΔΣ επεσήμανε ότι:

«Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Κυβέρνησης κι αναλαμβάνουμε να φέρουμε εις πέρας σε πολύ ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, το δύσκολο έργο της διαγωνιστικής διαδικασίας και της σύναψης σύμβασης για την προμήθεια και στη συνέχεια τη διανομή μασκών σε όλα τα σχολεία, όλων των δήμων της χώρας. Αν και η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη και δεν ανήκει στην αρμοδιότητά μας με τη στενή έννοια, η ΚΕΔΕ ανέλαβε την ευθύνη να την φέρει εις πέρας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δίνουμε το παρόν, γιατί βάζουμε πάνω από όλα την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων μας».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι « Οι διαδικασίες του διαγωνισμού που θα πρέπει να τρέξουμε διέπονται από τις αρχές της διαφάνειας, σε αυτόν θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι βιοτεχνίες που παράγουν μάσκες από κάθε περιοχή της Ελλάδας, εφόσον αυτές πληρούν τις προδιαγραφές που μας έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας και μπορούν να ανταποκριθούν στα χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν.

Η ΚΕΔΕ και οι υπηρεσίες της έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε κανένας Δήμος, όσο απομακρυσμένος κι αν είναι, και άρα κανένα παιδί και εκπαιδευτικός να μη μείνει χωρίς μάσκα προστασίας».

Στο ΔΣ επισημάνθηκε ότι τυχόν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τον έλεγχο των προσφορών ή τυχόν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους δεν μπορούν να αποκλειστούν καθώς προβλέπονται από τις σχετικές διαδικασίες που διέπουν τους δημόσιους διαγωνισμούς και φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι ευθύνη της ΚΕΔΕ.