ΚΕΔΕ: Οι διαρροές εξυπηρετούν λογικές διαπόμπευσης - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
1
Ιούλιος
Back

ΚΕΔΕ: Οι διαρροές εξυπηρετούν λογικές διαπόμπευσης

«Λογικές διαπόμπευσης και συσκότισης» και «ένα κλίμα απαξιωτικό για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις από ανώνυμες καταγγελίες» εξυπηρετούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, τα δημοσιεύματα του Τύπου για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε 105 νυν και πρώην αιρετούς. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε να μπει ένα τέλος σε αυτά και κάλεσε «ις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές σε ταχεία διαλεύκανση όλων των υποθέσεων».

«Επειδή οι έλεγχοι αυτοί πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται στα πλαίσια του νόμου, όπως για κάθε πολίτη, πολλώ δε μάλλον για όσους ασκούν δημόσιο λειτούργημα, είδηση πρέπει να είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου και όχι το αποτέλεσμα διαρροής Υπηρεσιακών Ενεργειών, που μόνο λογικές διαπόμπευσης και συσκότισης εξυπηρετεί», σημείωσε ο Κ. Ασκούνης, και συμπλήρωσε.

«Πάγια αρχή της ΚΕΔΕ είναι η τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας. Επομένως, κάθε έλεγχος νομιμότητας που σχετίζεται με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι επιβεβλημένος και καλοδεχούμενος. Όμως, δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές έρευνες να διαχέεται ένα κλίμα απαξιωτικό για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις από ανώνυμες καταγγελίες».

Στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της διαφθοράς, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Ασκούνης, έχουν ορισθεί συναντήσεις του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη και τον Γενικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Στυλιανό Στασινόπουλο.

Διαβάστε επίσης:
Τσαμασλής: Νόμιμα τα εισοδήματά μου, στη διάθεση του ΣΔΟΕ για έλεγχο
Κουράκης: «Τα περιουσιακά μου στοιχεία συνοψίζονται στο… ΜΗΔΕΝ!»
Αλεξανδρής: Δε με αφορά το μαύρο πολιτικό χρήμα

Δανιηλίδης: Δεν είμαι επίορκος, να αποκατασταθεί το όνομά μου

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!