ΚΕΔΕ: Υπέρ της ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας και κατά της αξιολόγησης με το σύστημα της ποσόστωσης

Την πρόθεση να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας, με τη μετακίνηση 2.000 ακόμη υπαλλήλων μεταξύ δήμων, περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, πιστοποίησε η ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος Κ. Ασκούνης, το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για να καλυφθούν τα διαπιστωμένα κενά. Γι αυτό κάλεσε τους αιρετούς να συμβάλλουν στην υλοποίηση του στόχου, αφού το κέρδος θα είναι πολλαπλό για τους δήμους, την επαρκή στελέχωσή τους και την ομαλή λειτουργία τους, αλλά και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα είναι διασφαλισμένοι, καθώς ούτε θα αξιολογηθούν, ούτε φυσικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σε ό,τι αφορά στο καίριο ζήτημα της αξιολόγησης, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να επαναβεβαιώσει την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. για άρνηση συμμετοχής των δημοτικών αρχών στο σύστημα της αξιολόγησης μέσω ποσόστωσης. Αιτία για την εκ νέου αποστολή της απόφασης της ΚΕΔΕ στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), αποτελεί το έγγραφο που αποστάλθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Γ.Γ. του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Στεφάνου προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με το οποίο τίθεται προθεσμία προς τις διευθύνσεις για την παράδοση των εκθέσεων αξιολόγησης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΣΚΟΥΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!