καζάνι-που-βράζει-η-υπηρεσία-καθαριότ-98484
ΔΗΜΟΙ | 01.07.2022 | 07:49

Καζάνι που βράζει η υπηρεσία καθαριότητας του Δ. Βόλου

Η κατάσταση για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου γίνεται καθημερινά όλο και πιο αβάστακτη. Κυριολεκτικά ένα καζάνι που βράζει.

Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας:Την ώρα που βασιλεύει στους χώρους της Καθαριότητας η εντατικοποίηση της δουλειάς, με αυξημένο όγκο εργασίας λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, η Διεύθυνση της υπηρεσίας (με τις πλάτες του Γενικού του Δήμου Βόλου και της Δημοτικής Αρχής) κοροϊδεύει κυριολεκτικά τους εργαζόμενους. Δεν τους αποδίδει τις αναγκαίες μέρες ανάπαυσης (ρεπό) και αφήνει απλήρωτες υπερωρίες και αμοιβές για Κυριακές, εξαιρέσιμες-αργίες, νυκτερινά. Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που δουλεύουν συνεχώς 7 μέρες την εβδομάδα, ενώ τους οφείλονται 30 και 40 μέρες ρεπό.

Οι διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικά μέσα, με ευθύνη των διαδοχικών κυβερνήσεων και των Δημοτικών αρχών, φορτώνονται για μια ακόμα φορά στις πλάτες των γνωστών «υποζυγίων», των εργαζομένων που οι ζωές τους θεωρούνται αναλώσιμα είδη. Την ίδια στιγμή η Διεύθυνση Καθαριότητας «σέρνει τα πόδια της» στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών για τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας. Πρόσφατα, όταν τεχνίτες από τη Συντήρηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου ζήτησαν από τον Διευθυντή Καθαριότητας καλαθάκια απορριμμάτων για παιδική χαρά στο κέντρο της πόλης, αυτός απαίτησε «να βγουν πρώτα συντεταγμένες, προδιαγραφές και αποστάσεις», προτού παραχωρήσει το οτιδήποτε! Σε λίγο θα ζητάνε και επιστημονικές μελέτες για τα αυτονόητα!!

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας παλεύει εδώ και χρόνια ενάντια στις τραγικές ελλείψεις των υπηρεσιών των Δήμων και στην εντατικοποίηση της δουλειάς των συναδέλφων. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση στην Υπηρεσία Καθαριότητας και απαιτούμε να δοθούν άμεσα τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους (ρεπό και απολαβές).

Η Δημοτική Αρχή Βόλου γνωρίζει εδώ και καιρό τις απρεπείς συμπεριφορές και μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων από τον Διευθυντή Καθαριότητας, ο οποίος δεν φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει στο πόστο του έστω και με μια στοιχειώδη διάθεση συνεννόησης. Τον σιγοντάρει όμως, δίνοντας και την «αμέριστη» συμπαράσταση της στον Γενικό του Δήμου.  Να είναι σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί μέχρι να πάρουν όσα δικαιούνται.”