«Καθημερινή»: Παρατεταμένη εγκατάλειψη στην Αθήνα-Το μήνυμα στον Μπακογιάννη - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

«Καθημερινή»: Παρατεταμένη εγκατάλειψη στην Αθήνα-Το μήνυμα στον Μπακογιάννη

«Καθημερινή»: Παρατεταμένη εγκατάλειψη στην Αθήνα-Το μήνυμα στον Μπακογιάννη

Η «Καθημερινή», με ένα άρθρο που υπογράφεται από τον Δημήτρη Ρηγόπουλο, ασκεί αυστηρή κριτική στην εικόνα που παρουσιάζει η Αθήνα και στέλνει μήνυμα στον Κώστα Μπακογιάννη.

«Οι βασικές παράμετροι της καθημερινότητας στην πρωτεύουσα μοιάζουν κολλημένες σε έναν κοινό παρονομαστή ιδιαίτερα χαμηλό».

«Το κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να είναι μια πονεμένη ιστορία. Και όσοι το αγαπάμε δεν πρέπει να υποκρινόμαστε ότι δεν το βλέπουμε»  αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Το πλέον όμως αποθαρρυντικό» όπως υπογραμμίζεται είναι  η «μεγάλη εικόνα».

«Παρά την επιθετική πολιτική καθαριότητας του δήμου, φαίνεται ότι αυτή δεν είναι καθόλου αρκετή για να κάνει τη διαφορά με ό,τι ξέραμε από τα χρόνια της κρίσης. Η οδός Σταδίου εξακολουθεί να είναι μνημείο εγκατάλειψης και αστικής δυστοπίας, στην Πανεπιστημίου ο κόσμος περπατάει μόλις μέχρι το Attica, η Ακαδημίας είναι σαν να μην υπάρχει στον χάρτη. Εν τω μεταξύ, η έρημη Μπενάκειος Βιβλιοθήκη, που ανήκει στη Βουλή των Ελλήνων, είναι ζωσμένη με σκαλωσιές τουλάχιστον εδώ και 15 χρόνια (!). Για να μη μιλήσουμε για το «Αττικόν» και τον «Απόλλωνα»… Και η παρατεταμένη εγκατάλειψη απλώνεται γύρω γύρω σαν αρρώστια. Θέλω να πω: τι να τα κάνεις τα «10 νέα ξενοδοχεία στη Σταδίου» όταν δεν κυκλοφορεί άνθρωπος;»

Συμπέρασμα; Είναι αυτό που αναφέρεται στην αρχή του άρθρου και στέλνει το μήνυμα στον Κώστα Μπακογιάννη.

«Κανένα συνέδριο ξένου περιοδικού και καμία διεθνής εικαστική διοργάνωση δεν μπορεί να μας πείσει για το εξής πολύ απλό: ότι η ζωή μας στην Αθήνα έχει γίνει καλύτερη τα τελευταία 3 ή τα τελευταία 5 χρόνια».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!