κάθειρξη-8-ετών-και-3-μηνών-με-αναστολή-γ-116952
ΔΗΜΟΙ | 12.04.2016 | 17:02

Κάθειρξη 8 ετών και 3 μηνών με αναστολή για Χάρη Τομπούλογλου

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον άλλοτε υποψήφιο δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Χάρη Τομπούλογλου και του επιδίκασε ποινή κάθειρξης 8 ετών και τριών μηνών με αναστολή καθώς και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον Χάρη Τομπούλογλου ο οποίος ως πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού έλαβε “φακελάκι” 25.000 ευρώ το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής αλλά δεν του έδειξε το δρόμο για τη φυλακή, αφού η έφεση του έχει αναστελλουσα δύναμη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δικαστές καταδίκασαν σε 5 έτη κάθειρξης και 7 μήνες με αναστολή στην έφεση τον συγκατηγορούμενο και στενό συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου Χρήστο Τριανταφύλλου, ενώ έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο γιατρό Στέφανο Μιχαλάκο.

“Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου”, δήλωσε προς την έδρα ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την έκδοση της απόφασης.

Νωρίτερα, οι δικαστές κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση είχαν απορρίψει την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου εντίμου βίου και της μετα την τέλεση της πράξης καλή συμπεριφορά που αιτήθηκαν μέσω των συνηγόρων τους οι δυο καταδικασθέντες.