Καθαρή μείωση του χρέους του Δήμου Πεύκης Λυκόβρυσης το 2011 - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
22
Ιανουάριος
Back

Καθαρή μείωση του χρέους του Δήμου Πεύκης Λυκόβρυσης το 2011

Για μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Πεύκης-Λυκόβρυσης κατά το 2011 σε σχέση με του 2010, που υπερβαίνει του 1.000.000 ευρώ, έκαναν λόγο ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Πανταζής, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα χρήσης του 2011, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης την περασμένη Τρίτη. Όπως είπαν, επίσης, έχουν μειωθεί και τα δάνεια του δήμου ως προς τα αρχικά κεφάλαια, καθώς και οι δόσεις leasing σε ποσό που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος δεν έλαβε νέα δάνεια, δεν έλαβε καμία οικονομική ενίσχυση, δεν δημιούργησε οφειλές που να επιβαρύνουν το σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών του, ενώ τα έσοδα του 2011 μειώθηκαν σε ύψος 1.000.000 €. Η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και δανείων, σε σχέση με τις δυο Δημοτικές Κοινότητες, αφορά κατά 90% οφειλές του πρώην Δήμου Πεύκης και 10% οφειλές του πρώην Δήμου Λυκόβρυσης. Τέλος να σημειωθεί ότι δεν επιβλήθηκαν νέοι Δημοτικοί Φόροι, ούτε αυξήσεις Δημοτικών Τελών, ενώ οι υπηρεσίες που παρέχονται προς του πολίτες εξακολουθούν όλες να δίδονται. Η μείωση του μισθολογικού κόστους είναι μικρή σε σχέση με τις αυξήσεις των καυσίμων και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ που επιβάρυναν το Δήμο. Ανακόπηκε κατ΄αυτόν τον τρόπο, η κατά 70% εκτόξευση του χρέους, της προηγούμενης Δημοτικής Περιόδου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

«Δυστυχώς το 2012 προδιαγράφεται δύσκολο ως προς τα οικονομικά του Δήμου και όχι μόνο. Η ακολουθούμενη βάναυση περιοριστική πολιτική προς τους Δήμους (που υπερβαίνει το 50% η μείωση της χρηματοδότησης εντός της τριετίας 2010-2012), θα ανακόψει την εξυγίανση του Δήμου, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αδυναμίας λειτουργίας σχολείων, παιδικών σταθμών, αθλητικών εγκαταστάσεων, κ.λ.π. Οι ηγεσίες της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων) και της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) πρέπει να εγκαταλείψουν τη παθητική στάση απέναντι στις Ελληνικές Πολιτικές Επιλογές του μνημονίου, σε βάρος των Δήμων. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι οι λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αφορούν μόνο τη καθημερινότητα των πολιτών, αλλά την εκπαίδευση, την υγεία, τη προσχολική φύλαξη και αγωγή, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και το πέπλο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης που οφείλουν οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις στους Πολίτες», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Πεύκης-Λυκόβρυσης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!