Κατάτμηση δήμων: Γκρίνιες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Γκρίνιες έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει στην κατάτμηση τεσσάρων δήμων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Συγκεκριμένα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν τόσο τον προβληματισμό, όσο και την αγανάκτηση τους για τις αποφάσεις του υπουργείου και της ηγεσίας του κόμματος.

Στην παρούσα φάση οι αντιδράσεις κινούνται στο παρασκήνιο και σε κομματικά «πηγαδάκια» αλλά τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκφραστούν και δημόσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον πυρήνα των αντιδράσεων βρίσκεται ο αιφνιδιαστικός και περιορισμένος χαρακτήρας της ρύθμισης. «Μπορούμε να δεχθούμε το σπάσιμο των δήμων στα νησιά, μπορεί να έχει κάποιο νόημα, όμως το να γίνει μόνο στην Κοζάνη για την ηπειρωτική χώρα είναι προκλητικό», σημειώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ορισμένοι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι θα έχουν πρόβλημα στις εκλογικές Περιφέρειες τους, αφού θα υπάρχουν διαμαρτυρίες πολιτών για επιλεκτική ρύθμιση.

«Έχω στείλει επιστολή στον Χαρίτση εδώ και 8 περίπου μήνες ζητώντας του να σπάσει τους δήμους στον δικό μου νομό και το απέρριψε, λέγοντας πως δεν θα υπάρξει αλλαγή πουθενά. Τι έγινε τώρα και άλλαξε θέση;», δήλωνε εντός της Βουλής νησιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως και η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία συμφωνεί μεν επί της αρχής, αφού η Κέρκυρα θα συμπεριληφθεί στη ρύθμιση διαφωνεί ανοιχτά με τον χρόνο που επιλέγεται από την κυβέρνηση. Όπως επισημαίνει η ίδια -χωρίς να ξεκαθαρίζει το τι θα πράξει στην επίμαχη ψηφοφορία- ειδικά στην Κέρκυρα η διάσπαση του Δήμου δεν θα επιλύσει κανένα από τα ανοιχτά ζητήματα και κυρίως αυτό των απορριμμάτων αντίθετα θα τα ενισχύσει. Ωστόσο, στην Κέρκυρα βασικός υποστηριχτής της άμεσης διάσπασης είναι ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη.
Ενοχλημένος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει και ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, αφού η Σάμος μένει έξω από «σπάσιμο» με τις πληροφορίες να λένε πως σκέφτεται ακόμα και να καταψηφίσει τη διάταξη, ενώ προβλήματα στην διάταξη βλέπει και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Το σχέδιο κατάτμησης τεσσάρων δήμων αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη ή και την Τετάρτη το απόγευμα, ενώ η κατάτμηση θα ισχύσει άμεσα, όποτε τον Μάιο οι πολίτες θα ψηφίσουν για τις διοικήσεις των νέων δήμων.
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΚΡΙΝΙΕΣ, ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΩΝ, ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΔΗΜΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]