κατάθεση-καμίνη-για-την-υπόθεση-της-χρ-241342
ΔΗΜΟΙ | 13.11.2013 | 21:10

Κατάθεση Καμίνη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Κατέθεσε για την έρευνα που γίνεται για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ο δήμαρχος Αθηναίων.Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στην επίθεση που είχε δεχθεί ο ίδιος την περασμένη άνοιξη από βουλευτές της ΧΑ, αλλά και στα κρούσματα ρατσιστικής βίας που έχουν γίνει στην πρωτεύουσα. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας φέρεται να αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα περιστατικά με «πρωταγωνιστές» μέλη και στελέχη του κόμματος, ενώ κατονόμασε και συγκεκριμένα πρόσωπα που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση- η Ιωάννα Κλάπα και η Μαρία Δημητρακοπούλου- έχουν ακούσει μέχρι τώρα 40 μάρτυρες, ενώ κλήση εστάλη σε ένα ακόμη άτομο για απολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο αυτό είναι μέλος της Χρυσής Αυγής το όνομα του οποίου προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς εμπλέκεται στις συνομιλίες που έγιναν έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σημειωτέον ότι σε απολογία στις 25 Νοεμβρίου έχουν κληθεί τρεις ακόμη βουλευτές της ΧΑ, για τους οποίους η Ολομέλεια της βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας. Πρόκειται για τους Γιώργο Γερμενή, Στάθη Μπούκουρα και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.