Καταρχήν «ναι» στον «Καλλικράτη» από ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ

Καταρχήν «ναι» είπαν και επίσημα στον «Καλλικράτη» από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ οι πρόεδροι της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης και της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος.

Και οι δύο αν και ζήτησαν να διευκρινιστούν τα θέματα των πόρων και των αρμοδιοτήτων, μίλησαν για «ιστορική στιγμή και μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Όπως μάλιστα είπε ο κ. Κακλαμάνης είναι σημαντικό ότι τα ίδια τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης δέχονται να αυτοκαταργηθούν. «Οφείλουμε να συνεννοηθούμε και συνεργαστούμε κυβέρνηση, κόμματα, Αυτοδιοίκηση και κοινωνία για να μπορέσουμε να φτιάξουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση που οραματιζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

«Πρέπει εξαρχής να δηλώσουμε ότι το κείμενο που εδόθη προς διαβούλευση έχει ελλείψεις, χρειάζεται διευκρινίσεις και αποσαφηνίσεις. Δεν πρόκειται για λεπτομέρειες αλλά για ουσία. Ουσία που θα κρίνει την πορεία του θεσμού, ουσία που μας υποχρεώνει να παραμείνουμε αδιαπραγμάτευτοι σε θέσεις που μέσα από τα συνέδριά μας και από συγκεκριμένες μελέτες έχουμε διαμορφώσει. Οι ελλείψεις του σχεδίου πρέπει άμεσα να διευθετηθούν με ιδιαίτερη προσοχή χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα του αποτελέσματος που θα κοστίσουν στο μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ. 

Για το πλήρες το κείμενο της ομιλίας του προέδρου της ΚΕΔΚΕ κάντε κλικ εδώ: omilia_kaklamani_KEDKE.doc

Για το πλήρες κείμενο της ομιλίας του προέδρου της ΕΝΑΕ κάντε κλικ εδώ: omilia_drakou_aftodioikisi.doc

Δείτε το βίντεο από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Video&catid=9

Για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/content/5587  

Για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/content/5589

Για τις τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων της Βουλής κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/content/5591

Για τα προηγούμενα ρεπορτάζ αναφορικά με το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/content/5584 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!