Καταργήθηκαν τα νομικά πρόσωπα του Δ. Πεντέλης-Όφελος 500.000 ευρώ ετησίως

Δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης, η εισήγηση της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά για κατάργηση των δύο Νομικών Προσώπων του Δήμου (Ο.Π.ΑΘ. και Ο.Κ.Π.Α.).

Πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Δήμου καθώς το προσωπικό και οι δραστηριότητες των δύο Νομικών Προσώπων, εντάσσονται πλέον κάτω από την ομπρέλα του Δήμου. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι δύο θέσεις Προέδρων και Αντιπροέδρων που υπήρχαν και μαζί και οι αντίστοιχες αμοιβές. Παράλληλα καταργούνται τα διπλά λογιστήρια και οι εξωτερικοί συνεργάτες που υποστήριζαν τα νομικά πρόσωπα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Με την κίνηση αυτή που επιλέξαμε μειώνονται οι δομές του Δήμου, επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος της δημοτικής δράσης, μειώνεται η γραφειοκρατία και οι διαδικασίες, ενώ σοβαρές είναι και οι οικονομίες κλίμακος που επιτυγχάνονται με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με τον περιορισμό της σπατάλης που υπήρξε στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού, θα επιφέρουν όφελος για τους δημότες 500.000 ευρώ το χρόνο.

Το κυριότερο όλων είναι ότι έτσι μπαίνει τέλος στην αδιαφάνεια που υπήρχε τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό, αλλά και στον πολιτισμό της πόλης.

Προσθέτουμε στην όλη αντίληψη τη δημοκρατική συμμετοχή όλων των παρατάξεων μέσω διαπαραταξιακών επιτροπών καθώς η συμμετοχή των πολιτών θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη για να πάμε ένα βήμα μπροστά τον τόπο. Ο Δήμος πλέον θα εισπράττει για τις αθλητικές δραστηριότητες που παρέχει και όχι οι «υμέτεροι» σύλλογοι με αδιαφανείς διαδικασίες. Τέλος, για πρώτη φορά, ο Δήμος θα έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών Αθλητισμού και Πολιτισμού στους δημότες, εξασφαλίζοντας σε κάθε δημόσιο χώρο ελεύθερη χρήση από τους πολίτες κατόπιν συνεννόησης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΟΦΕΛΟΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!