Καταγγελία δημοτικών παρατάξεων για περιβαλλοντικό έγκλημα στο Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη

«Ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους ετοιμάζεται να υλοποιηθεί με το μπάζωμα του ανενεργού πρώην λατομείου ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ιδιοκτησίας από το 1984 του Δήμου Νίκαιας στην περιοχή της Άνω Νεάπολης στην Νίκαια.» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι δημοτικές παρατάξεις «Κίνηση πολιτών κόντρα στο Ρεύμα», «Το Μέλλον του Δήμου Νίκαιας-Αγ .Ι. Ρέντη», και «Όμορφη Πόλη» του δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη για την έγκριση από το δήμο, μεταφοράς 1.250.000 κυβικών μέτρων εκσκαφών από τη διάνοιξη των σηράγγων του ΜΕΤΡΟ στο πρώην λατομείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με 18 θετικές ψήφους του κυρίου Ιωακειμίδη έναντι 10 αρνητικών της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης και 17 απόντων, ενέκρινε την μεταφορά μιας γιγαντιαίας ποσότητας μπάζων 1.250.000 κυβικών μέτρων εκσκαφών από τη διάνοιξη των σηράγγων του ΜΕΤΡΟ στον ανωτέρω δημοτικό χώρο , που θα δημιουργήσουν ένα βουνό 35 μέτρων ύψους μέσα στο λατομείο, πάνω από την αντιπλημμυρική χοάνη, που βάζει εκτός των άλλων σε κίνδυνο την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.
Υπολογίζεται ότι 60.000 τριαξονικά φορτηγά θα περάσουν επί τρία χρόνια από τους δρόμους της Νεάπολης δημιουργώντας τεράστια όχληση στους κατοίκους από τα καυσαέρια, τον καθημερινό θόρυβο και τους τόνους σκόνης κατά την εναπόθεση.

Με τον τρόπο αυτό η Δημοτική Αρχή στερεί το λαό της πόλης από τον ιδιόκτητο αυτό δημοτικό ζωτικό χώρο που προοριζόταν να γίνει στο σύνολό του χώρος πολιτισμού και αθλητισμού -ζώνη Β- αλλά και από το υφιστάμενο κλειστό γυμναστήριο που καταργείται και μεταφέρεται σε άγνωστο χώρο.

Υπολογίζεται ότι η κοινοπραξία κατασκευής της επέκτασης της γραμμής αυτής του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα κερδίζει πάνω από 2.500.000 Ευρώ χωρίς ο κύριος Ιωακειμίδης να παρουσιάσει στο Συμβούλιο το κόστος των δήθεν αντισταθμιστικών οφελών που θα προσφέρει η κοινοπραξία στο Δήμο με αξιόπιστο υπολογισμό.

Η αντιπολίτευση έχει συγκεκριμένη αντιπρόταση για τη διαμόρφωση του λατομείου, που σέβεται τον χαρακτήρα του χώρου και εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης.

Είναι υποχρέωση όλων μας να μην αφήσουμε να συντελεσθεί αυτό το έγκλημα στην πόλη μας.»

Σήμερα Παρασκευή 1 Νοεμβριου στις 11:00 πμ. οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης έδωσαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με το μείζον περιβαλλοντικό θέμα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΕΤΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΜΠΑΖΩΝ, ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!