καταγγελία-σκοτάδι-στον-δρόμο-που-συν-989738
ΔΗΜΟΙ | 20.02.2022 | 08:30

Καταγγελία: Σκοτάδι στον δρόμο που συνδέει το Χαϊδάρι με τον Άνω Κορυδαλλό

Μία νέα καταγγελία έρχεται στο φως από το δημότη στον Δήμο Χαϊδαρίου. Ο πολίτης αναφέρει αν θα γίνει η αντικατάσταση των κατεστραμμένων λαμπών στον δρόμο που συνδέει το Χαϊδάρι με τον Άνω Κορυδαλλό.

Βέβαια, το πρόβλημα αυτό δεν είναι καινούριο, προϋπάρχει. Τα προβλήματα ξεκίνησαν στο δίκτυο από έργα της ΔΕΗ το 2011. Σταδιακά η κατάσταση χειροτέρευε από φθορές και έλλειψη συντήρησης, με αποτέλεσμα τα τελευταία τρία -τουλάχιστον- χρόνια τα οχήματα να κινούνται στο απόλυτο σκοτάδι. Και αυτό σε ένα δρόμο πολύ δύσκολο, με μεγάλες κλίσεις και ανάποδες στροφές.

Η ανάρτηση του δημότη

” Μήπως θα έπρεπε να δείτε πως θα προχωρήσετε στην τοποθέτηση – αλλαγή τις καμένες ή κατεστραμμένες λάμπες στο δρόμο που συνδέει το Χαϊδάρι με τον Άνω Κορυδαλλό μιας και ανήκει στο Δήμο?

Ενώ υπάρχουν πάνω από 20 στύλοι φωτισμού του δρόμου ,δεν δουλεύει ούτε ένας. Είναι ο πιο σκοτεινός δρόμος και τον καθιστά επικίνδυνο στο πέρασμα του. Το καλοκαίρι λειτουργούσαν τουλάχιστον το ένα τρίτο των φώτων, τώρα ούτε ένας στύλος. ”

Η λύση

Λύση στο πρόβλημα δόθηκε από την Περιφέρεια Αττική σε συνεργασία με το Δήμο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιουλίου 2020, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Καρατζαφέρης, ενημέρωσε το Σώμα πως με παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, Ανδρέα Λεωτσάκου, το έργο εντάχτηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, παρότι δεν ήταν στην αυστηρή αρμοδιότητά της.

Προηγήθηκε η μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου και κατατέθηκε στην Περιφέρεια. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 200.000 ευρώ.

Υ. Γ: Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την καταγγελία του δημότη το πρόβλημα παραμένει άλυτο, καθώς δεν δουλεύουν οι λάμπες.