Καταγγελία: Κοροϊδία η στήριξη σε επιχειρήσεις της Καλλιθέας από το δήμο - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Καταγγελία: Κοροϊδία η στήριξη σε επιχειρήσεις της Καλλιθέας από το δήμο

Για κοροϊδία στις επιχειρήσεις της Καλλιθέας από το δήμο κάνει λόγο σε ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη «Προοπτική Ζωής» και σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση από τον Νοέμβριο για απαλλαγή των Δημοτικών Τελών και των Τελών Κοινόχρηστων Χώρων σε επιχειρήσεις – καταστήματα που έκλεισαν λόγω κορονοϊού, ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΞΙ (46) ΜΟΝΟ επιχειρήσεις έκαναν χρήση αυτής της ρύθμισης από τις χιλιάδες που έχει η Καλλιθέα.

Μία ρύθμιση που ζητά με υπόμνημά της και η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας, όπως τονίζει, αφού η κρίση έχει πλήξει ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε οριακή οικονομική κατάσταση και καλεί τον Δήμο για απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για 6 μήνες.

Η μηδενική συμμετοχή των επιχειρήσεων οφείλεται στην ελλιπέστατη ενημέρωση από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να πράξει με μία επιστολή.

Όταν πρόκειται για εκδηλώσεις και πανηγύρια βρίσκει τρόπους να ενημερώνει τους πολίτες.

Όμως, ο Δήμος Καλλιθέας παρουσιάζει Ταμειακά Διαθέσιμα 6.000.000€, τα οποία προέρχονται από την ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ που επιβάλλει μέσω των Δημοτικών Τελών σε καταστήματα και κατοικίες, ενώ απέρριψε την πρόταση μας για γενναία μείωση.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος έχει εισπράξει από το Υπουργείο Εσωτερικών 2.100.000€ ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ. Επομένως, εάν πραγματικά ήθελε να στηρίξει ουσιαστικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα αξιοποιούσε τα χρήματα αυτά προς όφελός τους και δεν θα τα χρησιμοποιούσε σε άλλες δραστηριότητες.

Την ίδια ρύθμιση προτείναμε και για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και είναι εγγεγραμμένες στο Ενιαίο Κοινωνικό Μητρώο του Δήμου, καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα που αφορούν τις επιχειρήσεις που δυστυχώς αρνήθηκαν.

Οι επιχειρήσεις της πόλης μας μπορούν, έστω και τώρα, να κάνουν χρήση αυτής της ρύθμισης και καλούμε το Δήμαρχο να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα που αφορούν τους πολίτες και να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!