καταγγελία-δήμος-συνδικαλιστής-της-42522
ΔΗΜΟΙ | 24.04.2020 | 10:38

Καταγγελία: Δήμος & συνδικαλιστής της ΣΥΝΑΝ δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία για 3Κ

Στην καταγγελία της διοίκησης του δήμου Αιγάλεω και συνδικαλιστή, μέλος της “Συνδικαλιστικής Ανατροπής” που είναι η πλειοψηφούσα δύναμη και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, καταγγέλλει η Εργατική Αντεπίθεση “γιατί δεν εφαρμοζουν την κείμενη νομοθεσία περί πραξεων μονιμοποίησης των συναδέλφων διορισμένων με την 3Κ/2018,οι οποίοι είχαν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ/2018”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

KATAΓΓEΛOYME τη ΔIOIKHΣH του ΔHMOY AIΓAΛEΩ και τον ΠPOIΣTAMENO του TMHMATOΣ ΠPOΣΩΠIKOY (K. ΣTAMATOΠOYΛO) Συνδικαλιστη & Γενικο Γραμματεα του ΣYΛΛOΓOY EPΓAZOMENΩN ΔHMOY AIΓAΛEΩ, που ανηκει στην παραταξη ΣYNΔIKAΛIΣTIKH ANATPOΠH, διοτι δεν εφαρμοζουν την κείμενη νομοθεσία περί πραξεων μονιμοποίησης των συναδέλφων διορισμένων με την 3Κ/2018,οι οποίοι είχαν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ/2018.

Είναι δεδομένο ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το συγκεκριμένο γεγονός,το οποίο σχετίζεται αφενός με την επιμήκυνση του καθεστώτος αβεβαιοτητας,δηλαδή δοκιμής περιόδου, αφετερου με το δικαιωμα και την δυνατότητα των εν λόγω συναδελφων,του εκλέγεσθαι στις επικείμενες εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν κατά το τρέχον ετος.

H EPΓATIKH ANTEΠIΘEΣH έδωσε τη μάχη για να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι της 3κ/2018 εγκαίρως ακριβώς στη διετία,μετά την επιτυχημένη παρέμβαση,και την ψήφιση συγκεκριμένης Νομοθετικής ρύθμισης(4674/2020 άρθρο 79)από το Ελληνικό Κοινοβουλιο,και όπως είναι φυσικό θα κάνει τα πάντα ώστε να εφαρμοστεί ο νομος,μέχρι να μονιμοποιηθεί και ο τελευταίος επιτυχών.

Συγκεκριμενα,βάση του Υπαλλήλικου Κωδικα 3584/2007 (αρθρο 45,άρθρο 54 )ο φορέας που απασχολείται ο υπάλληλος,μεριμνα για την Εισαγωγική Εκπαίδευση του ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ και τον μονιμοποιει αυτοδίκαια με το πέρας αυτής.

Σε συνδυασμό με τον 4674/2020(άρθρο 79)όπου αναφέρει, πως η πρόσληψη βάσει των προσωρινών πινακων σε οποιοδήποτε Δήμο, ΠΡΟΣΜΕΤΡΑ στην διετή δοκιμαστική περίοδο,απαιτούμε να μονιμοποιηθούν ΑΜΕΣΑ οι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει τη διετία,δηλαδη τίποτα περισσότερο από την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!!!!

Από το Γραφείο Τύπου της

ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ