Καταγγελία δημάρχου: Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και όχι των δήμων ΚΕΔΕ, Παπαστεργίου - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
20
Μάι
Back
ΣΥΡΙΖΑ για Παπαστεργίου: Ο πιο φιλοκυβερνητικός πρόεδρος που πέρασε ποτέ από την ΚΕΔΕ

Καταγγελία δημάρχου: Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και όχι των δήμων ΚΕΔΕ, Παπαστεργίου

Στην σοβαρότατη καταγγελία ότι η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος της Δ. Παπαστεργίου λειτουργούν ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης και όχι των δήμων, προχωράει ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. Αιτία, η στάση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και του προέδρου της στο θέμα του κλεισίματος των σχολείων, δηλαδή των αρμοδιοτήτων που, μάλιστα, βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα λόγω της ανυπαρξίας του κράτους στην κακοκαιρία “Ελπίδα, καθώς όχι μόνο δεν στήριξαν σχετικές αποφάσεις του ίδιου και του δημάρχου Σπετσών αλλά και έβγαλαν σχετικό Δελτίο Τύπου  για να υποστηρίξει τις θέσεις του υπουργείου Παιδείας!!!

«Η Κ.Ε.Δ.Ε. αντί να στηρίξει τον Δήμαρχο και να υπενθυμίσει την αρμοδιότητα του ά.94 του Καλλικράτη, η οποία μας δίνει δικαίωμα να κλείνουμε τα Σχολεία λόγω έκτακτων συνθηκών (σ.σ. την περασμένη Κυριακή η Π. Αττικής πήρε απόφαση να κλείσουν τα σχολεία και για λόγους εφαρμογής πρωτοκόλλων κορωνοϊού, απόφαση που αποδείχθηκε σωτήρια στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας) , αποφάσισε να υπενθυμίσει στα καλά καθούμενα μόνο την αρμοδιότητα που βολεύει το Υπουργείο, η οποία ουδόλως καταργεί την αρμοδιότητα του ά.94, αποδεικνύοντας βέβαια με αυτό τον τρόπο ότι είναι σε ανοικτή γραμμή με τα Υπουργεία και σε κλειστή γραμμή με τους Δημάρχους. Και αντί να καταγγείλει η Κ.Ε.Δ.Ε. για θεσμική εκτροπή το Υπ. Παιδείας που παρανομεί κατ’ εξακολούθηση διατηρώντας ανοιχτά Σχολεία των οποίων οι Δήμαρχοι έχουν διακόψει νομίμως την λειτουργία, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για απαράδεκτες πρακτικές τις οποίες δεν έχω δει ξανά από την Κ.Ε.Δ.Ε. στα 12 χρόνια που ασχολούμαι με την Τ.Α.», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης (σ.σ στη φωτο).

Παραδουλεύτρες της κυβέρνησης

Και προσθέτει: «Όπως ανέφερα και προσωπικά στον Πρόεδρο κ. Δ. Παπαστεργίου στις 10.1.2022, όταν εκείνος απέρριψε αίτημά μου για στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε. στον Δήμο μου για το εν λόγω θέμα, ρόλος της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι να εκπροσωπεί τους Δήμους έναντι της Κυβέρνησης και όχι να εκπροσωπεί την Κυβέρνηση έναντι των Δήμων (και δη κάνοντας επιλεκτική υπόμνηση διατάξεων). Και ρόλος του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. είναι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων των Δήμων και όχι μόνο των δικών τους Δήμων».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Πόρου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «δυστυχώς η Κ.Ε.Δ.Ε., αντί να απαιτεί να μας μεταβιβαστούν ρητά σχετικές αρμοδιότητες, αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τον ρόλο της παραδουλεύτρας που επιφυλάσσει η Πολιτεία στους Δήμους στα εν λόγω θέματα».

Και ζητά να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ σήμερα την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο δήμαρχος Πόρου όσο και ο συνάδελφός των Σπετσών  Παναγιώτης Λυράκης, προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε κλείσιμο των σχολείων λόγω έλλειψης self και rapid test, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας διέταξε να ανοίξουν!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δήμος Πόρου: 70% των μαθητών σε πάνε σχολείο

Να σημειωθεί ότι στο από 19.1.21 δελτίο Τύπου ο δήμος Πόρου περιγράφει σε δραματικό τόνο την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νησιού:

Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν στα Σχολεία του Πόρου λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού και των δυσκολιών εφαρμογής των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Παιδείας. Στις 7 μέρες λειτουργίας τους μετά τις γιορτές, στα 6 Σχολεία του νησιού, στα οποία φοιτούν 400 παιδιά, έχουν επιβεβαιωθεί 14 κρούσματα σε 11 τάξεις (επί συνόλου 26 τάξεων) με υπερδιπλάσιους μαθητές και εκπαιδευτικούς να αποτελούν «στενές επαφές» ή «αφανή κρούσματα» που απουσιάζουν χωρίς να κάνουν τεστ. Μάλιστα κάποια παιδάκια νοσούν με έντονα συμπτώματα, τη στιγμή που στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος του δημοσίου και οι εμβολιασμοί παιδιών 5 έως 11 ετών έχουν προγραμματιστεί για τις 4 και 25 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι, παρά τις εκκλήσεις του Δήμου, τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας δεν έχουν φροντίσει για τη διενέργεια δωρεάν rapid tests στο νησί σε πάγια βάση. Έτσι, rapid tests έχουν διενεργηθεί στο Π.Π. Ιατρείο του Πόρου 4 φορές έως σήμερα μόνο κατόπιν ανεπίσημων συνεννοήσεων του Δημάρχου με ιατρούς του Κ.Υ. Γαλατά, με ιδιαίτερη δυσκολία για τους τελευταίους λόγω της υποστελέχωσης του Κ.Υ. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη 18.1 τα tests διενεργήθηκαν στις 12:00, με συνέπεια ο Δήμαρχος να εκδώσει Απόφαση για διακοπή μαθημάτων των αντίστοιχων τάξεων. Το ίδιο θα συμβεί επίσης για όλα τα Σχολεία του νησιού και την Πέμπτη 20.1.2022, καθώς κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που θα επισκεφθεί μπορεί να διενεργήσει rapid tests μόνο από τις 11:00 έως τις 14:00.

Τονίζεται, τέλος, ότι τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας ειδικά στις μικρές τάξεις έχουν καταργηθεί στην πράξη, αφού οι γονείς έχουν υιοθετήσει τα δικά τους πρωτόκολλα για την προστασία των παιδιών τους, επιλέγοντας να μην τα στέλνουν στο Σχολείο. Έτσι, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των Σχολείων η προσέλευση στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία δεν ξεπέρασε το 70%, ενώ στις τάξεις που εμφανίστηκαν κρούσματα η προσέλευση ήταν μηδενική. Βέβαια, στις στατιστικές του Υπουργείου όλες οι τάξεις φαίνονται ανοιχτές, τηλεκπαίδευση δεν γίνεται και όλα βαίνουν καλώς!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!