Καταγγελία: Δήμαρχος χτύπησε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
18
Νοέμβριος
Back
Δήμος Μεσολογγίου: Καταγγελία κατά του δημάρχου για χειροδικία

Καταγγελία: Δήμαρχος χτύπησε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων

Μία σοβαρή καταγγελία έγινε για τον Δήμαρχο Μεσολογγίου. Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου κ. Μπραμπετάκης κατήγγειλε τον Δήμαρχο κ. Λύρο για χειροδικία και εξύβριση στο γραφείο του.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστής πήγε χθες στο δημαρχείο σήμερα για να πάρει υπογραφή για υπηρεσιακό του θέμα, όταν τον κάλεσε ο δήμαρχος και του έκανε παρατηρήσεις σχετικά με την στάση του στο θέμα του ΧΥΤΑ.

Δήμος Μεσολογγίου

Δήμαρχος Μεσολογγίου

Πως έγινε το επεισόδιο

Ο δήμαρχος φέρεται να του ζήτησε να αλλάξει στάση, με τον πρόεδρο να του απαντά πως για άλλον λόγο βρίσκεται εκεί και πως σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται έτσι μια συζήτηση για ένα θέμα που ταλανίζει τον δήμο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο κ. Λύρος φέρεται να αντέδρασε βίαια και σε έξαλλη κατάσταση να απώθησε και να εξύβρισε τον κ. Μπαρμπετάκη και να τον χτύπησε με γροθιές στο στήθος. Ο πρόεδρος , σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει πως αντέδρασε ψύχραιμα και δεν ανταπέδωσε.

Καταθέτει μήνυση κατά του δημάρχου

Το επεισόδιο έληξε στη συνέχεια με τον κ. Μπαρμπετάκη να δηλώνει πως θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του δημάρχου Μεσολογγίου για εξύβριση και χειροδικία, ενώ έχουν ενημερωθεί σχετικά τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου.

Πιθανώς σήμερα  στο Μεσολόγγι να μεταβεί ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να εκδηλώσει την συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου εργαζομένων.

Τι απαντάει η Δημοτική Αρχή

Άμεση ήταν η απάντηση του δήμου Μεσολογγίου. Στην ανακοίνωση της, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι υπήρξε «έντονη αντιπαράθεση, η οποία όμως επ’ ουδενί δεν οδήγησε σε άσκηση βίας και χειροδικία εκ μέρους του Δημάρχου. Το ήθος και το ύφος του Κώστα Λύρου είναι γνωστό και παραμένει ευγενής ακόμη και όταν προκαλείται ή κάποιοι τορπιλίζουν τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών του».

Αυτούσια η ανακοίνωση :

Σχετικά με δημοσιεύματα που υπήρξαν για δήθεν χειροδικία του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου προς τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βασίλη Μπαρμπετάκη δηλώνονται τα εξής:

Ο κ. Μπαρμπετάκης βρέθηκε στο γραφείο του κ. Δημάρχου σήμερα το μεσημέρι με σκοπό να συζητηθεί αίτημά του για διδασκαλία στα ΙΕΚ πέραν των καθηκόντων του. Ο Δήμαρχος αντέδρασε λέγοντας ότι είναι δημοτικός υπάλληλος, προϊστάμενος του Δήμου και θα ήταν πιο δίκαιο μια τέτοια αμοιβή να δίνεται σε ανέργους συμπολίτες μας.

Η συνέχεια έφερε έντονη αντιπαράθεση η οποία όμως επ’ ουδενί δεν οδήγησε σε άσκηση βίας και χειροδικία εκ μέρους του Δημάρχου. Το ήθος και το ύφος του Κώστα Λύρου είναι γνωστό και παραμένει ευγενής ακόμη και όταν προκαλείται ή κάποιοι τορπιλίζουν τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών του.

Οι διαφορετικές γνώμες πάντα θα υπάρχουν και ο διάλογος είναι η μόνη λύση. Τα όσα γράφονται είναι εκ του πονηρού και έχουν σκοπό να πυροδοτήσουν και άλλο μια τεταμένη κατάσταση στο Δήμο που είχε αφετηρία την περίεργη φωτιά στο ΧΥΤΑ περίπου δύο μήνες πριν.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής θα ακολουθείται πάντα ο δρόμος της σύνθεσης και της σύμπνοιας και παρά τις προκλήσεις δεν θα οδηγηθούμε στην ποινικοποίηση του δημόσιου βίου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!