Καταγγελία -Δ.Ιωαννιτών: Ο δήμος κάλεσε 30 εργαζόμενους σε δομή προσφύγων εν μέσω πανδημίας

«Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 30 εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας κάλεσε σήμερα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Κατσικά, η Δημοτική Αρχή για να  τους ενημερώσει». Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων και σημειώνει:

«Το σωματείο από χθες ήδη επικοινώνησε με τη διοίκηση του Δήμου και ζήτησε να μη μαζευτούν τόσοι εργαζόμενοι ταυτόχρονα. Οποιαδήποτε συνεννόηση  ή εντολή  να γίνει  είτε τηλεφωνικά είτε καλώντας τους σε βάρδιες. 

Παρά την επικοινωνία που έγινε, η διοίκηση του Δήμου και η διοίκηση της Δομής επέμειναν, και έτσι σήμερα στις 10.00 πμ, 30 εργαζόμενοι μαζεύτηκαν στη δομή όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.  

Πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους που δουλεύουν με 4μηνη παράταση του προγράμματος. Είναι δηλαδή το πιο ευάλωτο τμήμα των συναδέλφων μας τους οποίους επέλεξαν να τους καλέσουν μέσα στη δομή προσφύγων που είναι ούτως ή άλλως διαπιστωμένος ο κίνδυνος για την εμφάνιση κρούσματος όπως έχει γίνει σε άλλες 3 δομές μέχρι σήμερα . 

Προφανώς ο  αρμόδιος Αντιδήμαρχος και η προϊσταμένη που έχει διορίσει το Υπουργείο Μετανάστευσης δικαιούνται να καλούν 30 άτομα μαζί και να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και των προσφύγων εν μέσω πανδημίας γιατί εκεί όπως μας είπαν «είναι ανοιχτός χώρος». 

Τα «προβλήματα» με τη συνάθροιση δημιουργούνται μόνο όταν οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται  πχ για την υγεία μπροστά από το ΙΚΑ, όπως έγινε πριν λίγες μέρες, όταν η ασφάλεια τους ζήτησε να διαλυθούν, παρά το γεγονός ότι κι εκεί είναι «ανοιχτός χώρος» 

Σα να μην έφτανε αυτό, η υπεύθυνη της δομής ζήτησε από τους εκπροσώπους του σωματείου να φύγουν από το χώρο, καταπατώντας και το συνδικαλιστικό νόμο. 

Τέτοιες φωτογραφίες είναι η τρανή  απόδειξη ότι το κράτος αξιοποιεί την πανδημία για να θεσπίσει μέτρα που ήρθαν για να μείνουν, με πρώτο και κυριότερο μέλημα το χτύπημα στην συνδικαλιστική δράση και ταυτόχρονα αποδεικνύουν το μηδενικό ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες που ζουν στις δομές.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι κάθε είδους διορισμένοι ή εκλεγμένοι εκπρόσωποί της στα Γιάννενα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε μέρα! Το σωματείο μας θα είναι εκεί σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, σε κάθε προσπάθεια περιστολής των δικαιωμάτων μας, σε κάθε εντολή που θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία των οικογενειών μας, την υγεία ακόμα πιο ευάλωτων ανθρώπων από εμάς όπως είναι οι πρόσφυγες».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΠΑΝΔΗΜΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!