καταγγελία-δ-φιλαδελφείας-νέο-κρούσμ-775351
ΔΗΜΟΙ | 11.05.2021 | 14:18

Καταγγελία-Δ.Φιλαδελφείας: Νέο κρούσμα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού από τον αντιδήμαρχο πρασίνου

Σε ανοιχτή καταγγελία κατά του αντιδημάρχου Παρασίνου προχώρησε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Μάθαμε ότι ο αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Γραμμένος κάλεσε σε γραπτή απολογία υπάλληλο του δήμου.

Τον συμβουλεύουμε να κόψει λίγο την αυταρχική κατηφόρα που έχει πάρει, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων εκ μέρους του, ενώ είναι πολύ πρόσφατο και το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού με “εθελοντές” στο Άλσος.

Του υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη εκτεθεί πανελλαδικά με την σκαιά επίθεση που εξαπέλυσε πέρσι τέτοια εποχή σε εργαζόμενη στο πράσινο.

Θα του προτείναμε επίσης να φροντίσει πρώτα να μάθει τις αρμοδιότητες του, γιατί πειθαρχική δικαιοδοσία δεν έχει.

Είναι γεγονός ότι ο αυταρχισμός, η εργοδοτική τρομοκρατία και η απαξίωση των εργαζομένων είναι φυσικό συμπλήρωμα της πολιτικής που υπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Ακόμη και έτσι, ο κ. Αντιδήμαρχος ας χαλιναγωγήσει λίγο τον αντεργατικό οίστρο που προκαλεί η διαχείριση της αστικής εξουσίας και ας διοχετεύσει την ενέργειά του για:

Να πιέσει για την απόδοση του ανθυγιεινού που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στο πράσινο για το διάστημα που λειτουργούσε ο ΣΜΑ, αντί να τους επιτίθεται

Να φροντίσει για τη δημιουργία ανθρώπινων, κατάλληλων και υγιεινών υποδομών για τους εργαζόμενους στο πράσινο αντί για τη στοίβαξή τους όπως-όπως σε κοντέινερ εν μέσω πανδημίας

Να ζητήσει την άμεση πρόσληψη των 12 μόνιμων υπαλλήλων στο πράσινο που έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ αντί να εισηγείται συνεχώς εργολαβίες

Να υπερασπίζεται τον δασικό χαρακτήρα του Άλσους αντί να αποδέχεται τη μετατροπή του σε πάρκο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.