Καταδίκη του δημάρχου Κηφισιάς και του Mr Jumbo για το «μπάζωμα» αναδασωτέας έκτασης

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 100.200 ευρώ στον καθένα, επέβαλε το ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη, και στον επιχειρηματία, ιδιοκτήτη του Jumbo, Απόστολο Βακάκη, για υπόθεση αναδασωτέας έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, που ο επιχειρηματίας φέρεται να «μπάζωσε» για την κατασκευή πισίνας 700 τμ.

Η υπόθεση ήρθε στη Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά του Δασαρχείου Πεντέλης και καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βακάκης έριξε τεράστιες παρανόμως ποσότητες χώματος, προερχόμενου από εκσκαφές, για την κατασκευή πισίνας στη βίλα του, που γειτνιάζει, στην εν λόγω έκταση, πρώην κτήμα Ηλιοπούλου, επί της οδού Θανοπούλου.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ο ιδιώτης εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο κατ’ εντολήν τού επιχειρηματία, εργολάβος ο οποίος πλέον έχει αποβιώσει.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έκταση είχε καεί το 2007 και ο δήμαρχος Κηφισιάς είχε προχωρήσει στην αναδάσωση της περιοχής.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους δύο κατηγορούμενους παρά την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του δημάρχου, ο οποίος απουσίαζε από τη διαδικασία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψε γνώση του για τις ενέργειες που έγιναν από τα συνεργεία του επιχειρηματία στο επίδικο σημείο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, JUMBO, ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΜΠΑΖΩΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]