Καταδίκη της επίθεσης Χρυσαυγιτών σε σχολείο από 5 Δημάρχους & Αντιπεριφερειάρχη

Με αφορμή τα χτεσινά επεισόδια στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου Περάματος ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γ. Γαβρίλης, και οι Δήμαρχοι Πειραιά, Γ. Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χ. Βρεττάκος, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης, Κορυδαλλού, Στ. Κασιμάτης, και Περάματος, Γ. Λαγουδάκης, έκαναν από κοινού την παρακάτω δήλωση:

«Η χτεσινή επανεμφάνιση και τα επεισόδια, που προκάλεσε η «Χρυσή Αυγή», εντός του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ικονίου, αυτονόητα καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται απ’ όλους μας. Χωρίς αμφιβολία αποτελούν μια ακόμα έκφραση του αποκρουστικού προσώπου του φασισμού και της ξενοφοβίας.

Βέβαια, η παρουσία και η δράση του φασισμού στις λαϊκές γειτονιές της περιοχής του Πειραιά δεν είναι πρωτόγνωρη. Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι μηχανισμοί και η ίδια ιδεολογία αποκαλύπτουν το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού.
Η οργανωμένη πολιτεία, οι τοπικές κοινωνίες και ο κάθε πολίτης οφείλουν να αντισταθούν στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό, στο φόβο και στο τραμπουκισμό. Σε αυτή τη προσπάθεια σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραματίσουν το Υπουργείο Παιδείας, η Αυτοδίοικηση, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η μαθητική κοινότητα και όλοι οι φορείς.

Η περιοχή του Πειραιά, που εδω και δεκαετίες υποδέχεται, φιλόξενα, πρόσφυγες και μετανάστες δεν μπορεί να μετατραπεί σε γκέτο και παρακολούθημα της «Χρυσής Αυγής».

Η σημασία και η αναγκαιότητα της ένταξης των μικρών παιδιών σ΄ ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης είναι προφανής, ώστε να αποτρέψουμε τη περιθωριοποίηση των μεταναστών και προσφύγων, που μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει.

Η υπόδικη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να απομονωθεί, να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατόν, για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει, συστηματικά, τη κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές, ναζιστικές ιδέες και πρακτικές.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΙΚΟΝΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!