καστοριά-συνελήφθη-δημοτική-σύμβουλ-824161
ΔΗΜΟΙ | 05.12.2022 | 14:20

Καστοριά: Συνελήφθη δημοτική σύμβουλος-Ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Τρία άτομα συνέλαβαν οι αρχές το Σάββατο το απόγευμα σε περιοχές της Καστοριάς και της Θεσσαλονίκης, διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ανάμεσα τους είναι και μίας γυναίκα 57 ετών, δημοτική σύμβουλος σε περιοχή του Νομού Καστοριάς, η οποία συνελήφθη μαζί με το σύντροφό της στους Λαχανόκηπους Καστοριάς.

Η γυναίκα ήταν πρόεδρος Κοινότητας, επί χρόνια εκλεγμένη σε συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα της Καστοριάς. Πρόκειται για ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας, ιδιαίτερα γνωστό για τη δράση του στην τοπική αυτοδιοίκηση.



Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προχθές το πρωί εντοπίστηκε από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 59χρονο και συνοδηγό την 57χρονη σε περιοχή της Καστοριάς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, μετέφεραν από κοινού τρεις ταξιδιωτικούς σάκους και δύο τσουβάλια που περιείχαν 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 66 κιλών και 160 γραμμαρίων.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, παραλήπτης αυτής της ποσότητας ναρκωτικών ήταν ο 51χρονος, όπου μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 0,5 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι εν λόγω αστυνομικοί και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πυλαίας – Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, σε διαμέρισμα «καβάντζα», που διατηρούσε ο 51χρονος, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 11 κιλών και 380 γραμμαρίων, δύο νάιλον σακούλες με ακατέργαστη κάνναβη , συνολικού μικτού βάρους 852 γραμμαρίων, 0,84 γραμμάρια κοκαΐνης, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και πέντε χάπια, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.