Κασιμάτης: Χαιρετίζουμε τη δέσμευση για απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό

Την εξαγγελία της κυβέρνηση στο πλαίσιο των Προγραμματικών δηλώσεων, για απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό χαιρετίζει ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, τονίζοντας ότι ο Κορυδαλλιώτικος λαός μαζί με όλες τις δημοτικές αρχές αγωνίστηκε γι’ αυτό από το 1974.

Αναλυτικά:

«‘Ενας ακόμα Πρωθυπουργός από το 1984 και μετά εξαγγέλλει την απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό, αναγνωρίζοντας το πολύχρονο και δίκαιο αίτημα του Κορυδαλλιώτικου λαού. 
Είναι γεγονός όμως ότι, για πρώτη φορά η εξαγγελία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται στο πλαίσιο των Προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής. Κι αυτό δίνει στην αποψινή εξαγγελία χαρακτήρα δέσμευσης, την οποία βεβαίως και χαιρετίζουμε. 

Είναι γνωστό ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που ψηφίστηκε το 2014, προβλέπει την απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό. Ένα από τα πρώτα βήματα και προϋπόθεση για την υλοποίηση της αποψινής εξαγγελίας του Πρωθυπουργού αποτελεί η ψήφιση από την Βουλή του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου Σωφρονιστικών Καταστημάτων, το οποίο έχει εγκριθεί από το 2011 από την Ειδική Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και ακόμα εκκρεμεί.

Θεωρούμε ότι είναι ένα βήμα που μπορεί να γίνει άμεσα και να περιληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο για την Δικαιοσύνη, όπως εξήγγειλε απόψε ο Πρωθυπουργός.

Είναι βέβαιο ότι ο Κορυδαλλιώτικος λαός ελπίζει να γίνει πράξη αυτό το οποίο οραματίστηκε και αγωνίστηκε μαζί με όλες τις δημοτικές αρχές από το 1974 ως σήμερα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται: Μια πόλη χωρίς φυλακές, με καλύτερη ποιότητα ζωής και ασφάλεια για όλους τους κατοίκους και κυρίως για τη νέα γενιά, που φοιτά στις 11 σχολικές μονάδες, 4 Παιδικούς Σταθμούς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται μια ανάσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!