«Καραβάνι Αλληλεγγύης» στον δήμο Αχαρνών

Για ακόμα μια χρονιά, οι εξυπηρετούμενοι του προγράμματος οικονομικής «υιοθεσίας» του Καραβανιού Αλληλεγγύης, έλαβαν την τακτική οικονομική ενίσχυση αλλά και τρόφιμα για το Πασχαλινό τραπέζι, στην εκδήλωση της καμπάνιας του Καραβανιού Αλληλεγγύης με τίτλο «Κάλεσε φέτος ένα φτωχό παιδί στο πασχαλισνο σου τραπέζι», που έγινε την Τετάρτη 24 Απριλίου, στη στοά Φειδίου.

Στο Δήμο Αχαρνών, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οικονομικής «υιοθεσίας», του Καραβανιού Αλληλεγγύης, συνολικά 20 οικογένειες, στις οποίες οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν αναλάβει την ανατροφή των ορφανών εγγονιών τους.

Η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών, έχει επιλεγεί ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος οικονομικής «υιοθεσίας» του Καραβανιού Αλληλεγγύης. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, που το πρόγραμμα υλοποιείται στον Δήμο Αχαρνών, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών, έχουν επισκεφθεί πάνω από 40 οικογένειες και έχουν εντάξει στο πρόγραμμα οικονομικής «υιοθεσίας» τις 20, που κάλυπταν τις προϋποθέσεις του προγράμματος. Στα υπόλοιπα περιστατικά, έχει παρασχεθεί υλική βοήθεια σε τρόφιμα, σχολικά είδη, ρούχα ή έχει γίνει παραπομπή και διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες.
Στην εκδήλωση της καμπάνιας «Κάλεσε φέτος ένα φτωχό παιδί στο πασχαλισνο σου τραπέζι» παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, η Διευθύντρια κα Αφροδίτη Στεργίου και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της ΔΗ.Φ.Α κα Έφη Μπόθου και κα Ντίνα Καραδήμα, που έχουν την εποπτεία του προγράμματος της οικονομικής «υιοθεσίας» στις Αχαρνές, καθώς επίσης και 16 μαθητές δημοτικού από τις Αχαρνές, οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση ως εθελοντές, συσκευάζοντας δέματα με τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Οι μικροί μαθητές από τις Αχαρνές και από άλλες περιοχές, συσκεύασαν περί τις 100 κούτες με τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από δωρητές του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης και οι οποίες μοιράστηκαν σε ισάριθμες οικογένειες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Αφήστε μια απάντηση