Καναδάς: Στο «τιμόνι» των δήμων Μόντρεαλ και Λαβάλ δύο Έλληνες

Η ελληνικής καταγωγής δημοτική σύμβουλος, Έλεν Φωτόπουλος, υπεύθυνη πολιτισμού και γυναικείων θεμάτων στο Δήμο Μοντρεάλ, ενδέχεται να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα δήμαρχο, Ζεράλντ Τραμπλέ, μέχρι το τέλος της θητείας του δημοτικού συμβουλίου, όπως αναφέρει σήμερα η έγκριτη γαλλόφωνη εφημερίδα «La Presse» του Μοντρεάλ.

Πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Μοντρεάλ θέλουν να προωθήσουν την Έλεν Φωτόπουλος στη θέση του προσωρινού δημάρχου, καθώς ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής και αντιδήμαρχος, Μάικλ Άπλμπομ, δε μιλάει ικανοποιητικά τη γαλλική γλώσσα.

Η Έλεν Φωτόπουλος δήλωσε ότι αυτή είναι απόφαση του Union Montreal, κόμματος του πρώην δημάρχου, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσα σε ορυμαγδό σκανδάλων, κατά την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας της επιτροπής Σαρμπονό, γύρω από τις παράνομες μίζες για την ανάθεση δημοτικών έργων σε συγκεκριμένες κατακευαστικές εταιρείες.

Την ίδια ώρα στο Δήμο Λαβάλ, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του μητροπολιτικού Μοντρεάλ, ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος Βασίλης Αγγελόπουλος και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντικαθιστά προσωρινά τον δήμαρχο, Ζιλ Βαγιανκούρ, οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται σε ατασθαλίες σχετικά με την ανάθεση δημοτικών έργων και προσωρινά τελεί σε άδεια για λόγους υγείας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!