Καναδάς: Δήμαρχος κάνει έφεση για την απαγόρευση προσευχής στο δ.σ.

Ο δήμαρχος της περιοχής Σαγκενέ του Κεμπέκ, Ζαν Τραμπλέ, αποφάσισε να προσφύγει στο εφετείο για να ανατρέψει απόφαση η οποία απαγορεύει την προσευχή κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου. Όπως δήλωσε, πως αγωνίζεται για να διασώσει την παράδοση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Τραμπλέ ξεκίνησε έρανο με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την προσπάθεια ανατροπής της δικαστικής απόφασης, η οποία ελήφθη ύστερα από καταγγελία κατοίκου της περιοχής. Το δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κεμπέκ είχε διατάξει να σταματήσουν οι προσευχές, να αφαιρεθεί ο σταυρός από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και να καταβληθεί αποζημίωση στον πολίτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε.

Η συνήγορος του δημάρχου, Ιζαμπέλ Ρασίν, αναμένεται να επιχειρηματολογήσει στο δικαστήριο ότι η κατάργηση των θρησκευτικών συμβόλων θα οδηγήσει στην αμφισβήτηση του καναδικού νομίσματος, της καναδικής σημαίας, του εθνικού ύμνου, των θρησκευτικών αργιών κι ενός πλήθους αξιών και πρακτικών που συνδέονται από τη θρησκεία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!