ΚΑΜΙΝΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Σε… πιλοτική λειτουργία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού του, με ολοκλήρωση των διαδικασιών μέσα στο επόμενο τρίμηνο, προτίθεται να βάλει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το δήμο του, προκειμένου να προχωρήσει κατόπιν το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι -όπως τον διαβεβαίωσε ο Αντώνης Μανιτάκης και το ανήρτησε ο δήμαρχος στο προσωπικό του twitter– δε θα απολυθούν. Πάντως, ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας χθες στη ΝΕΤ τόνισε ότι μετά την αξιολόγηση μπορούν να γίνουν και απολύσεις.

Ωστόσο, ο Γ. Καμίνης θέτει μια προϋπόθεση για να λειτουργήσει… πιλοτικά ο δήμος του: η αξιολόγηση να γίνει από κοινό αποδεκτό φορέα, όπως, για παράδειγμα, η Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ΑΕ, που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πέραν αυτού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναπτύσσει, για την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης, την εμπέδωση κλίματος συνεννόησης και εμπιστοσύνης, καθώς και την εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, προτείνει την ταυτόχρονη και πλήρως διασυνδεδεμένη εφαρμογή των παρακάτω:

  • Επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και προσωπικού στο σύνολο του Δημοσίου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διαπιστωθούν ακριβώς οι πραγματικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία προβλέπεται ρητά από τον ν. 4024/2011 και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.
  • Άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για προσωρινή τοποθέτηση των αποχωρούντων υπαλλήλων ΔΕ1 Διοικητικού ΙΔΑΧ, στους οργανισμούς προέλευσης. Στην απόφαση θα πρέπει να προβλέπεται η οριστική μετακίνηση, μόνο και εφόσον κατόπιν της ανωτέρω αξιολόγησης προκύψει πλεονάζον προσωπικό.

Διαβάστε επίσης:
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: «ΜΑΧΗ» ΑΡΙΘΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ – ΠΟΕ ΟΤΑ
Καμίνης: Σε ρόλο… πυροσβέστη για τις φωτιές που άναψε η διαθεσιμότητα
Αθήνα: Παράταση στην αποστολή στοιχείων ζητεί ο Συμπαραστάτης

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!