Καμίνης: Χαιρετίζει την απόφαση για την κατασκευή τεμένους

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, χαιρέτισε την απόφαση να προχωρήσει η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

«Ευθύς εξαρχής είχαμε κάνει ξεκάθαρο, και για αυτονόητους λόγους ισοπολιτείας και υπεράσπισης του δικαιώματος στη θρησκευτική λατρεία, αλλά και για πρακτικούς λίγους ώστε να μπει τάξη στην άτακτη δημιουργία τέτοιων άτυπων χώρων, ότι η κατασκευή τζαμιού είναι επιβεβλημένη», είπε ο δήμαρχος και προσέθεσε:

«Έθεσα το ζήτημα στην πρόσφατη συνάντησή μου με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η κυβερνητική πρωτοβουλία, και μάλιστα με απόφαση από το ανώτατο επίπεδο, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και αρωγούς, αρκεί οι διαδικασίες να είναι γρήγορες. Διότι η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους ανοίγει το δρόμο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης σε χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις – οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ως άτυποι χώροι λατρείας – ώστε να λειτουργούν νομίμως ένας έως δύο ανά δημοτικό διαμέρισμα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΖΑΜΙ


Αφήστε μια απάντηση