Καμίνης: Θα μπουν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

«Είναι μύθος ότι δεν μπορείς να βάλεις το παιδί σου σε σταθμούς στην Αθήνα. Σχεδόν όλα τα παιδιά που κάνουν αίτηση τα παίρνουμε, εφόσον πληρούν κάποια τυπικά κριτήρια», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Μιλώντας ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5  ο δήμαρχος, ο οποίος θα ειναι ξανά υποψήφιος  στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αποσαφήνισε το καθεστώς με τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών: » Όταν παραλάβαμε, ήταν 5.000 παιδιά στους σταθμούς. Τα έχουμε κάνει 5.500. Είναι μύθος ότι δεν μπορείς να βάλεις το παιδί σου σε σταθμούς στην Αθήνα. Όποιος κάνει αίτηση και πληρεί τα τυπικά κριτήρια, το παιδί του θα μπει σε παιδικό σταθμό της Αθήνας», είπε αρχικά ο δήμαρχος.

Στην συνέχεια, αφου ανεφερε ότι «έχουμε ρίξει τρομερά το κόστος» είπε: «Κάθε παιδί το 2009 κόστιζε 10.000 ευρώ. Αυτό είναι τεράστιο ποσό. Στον καλύτερο ιδιωτικό σταθμό, πληρώνεις τα μισά. Το έχουμε ρίξει λοιπόν στις 5.000 χωρίς να ρίξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών. Τα παιδιά σιτίζονται, τα παίρνουμε με ηλεκτρονικό σύστημα μοριοδότησης από πέρσι. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει κάποιος πλέον μέσο για να μπει το παιδί του σε σταθμό της Αθήνας

Ανακοίνωσε δε ότι αρχές Ιουνίου ο δήμος Αθηναίων θα παρουσιάσει  μια μεγάλη έρευνα για το φαινόμενο της φτώχειας στην Αθήνα. «Βλέπουμε το φαινόμενο της νέας φτώχειας, των ανθρώπων που είχαν κανονικά τις δουλειές τους και εν μία νυκτί τις έχασαν. Κι αν δεν λειτουργεί το μαξιλάρι της οικογένειας, εύκολα μπορεί να οδηγηθεί κάποιος στα συσσίτια. Αυτή τη στιγμή είμαστε στις 5.500 οικογένειες. Πιθανόν τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και άλλες 200-400 μέσα από χορηγούς, αναλαμβάνοντας την τροφοδοσία τους με τρόφιμα όλο το μήνα. Δεν επιτρέπεται στη σημερινή Ελλάδα άνθρωπος να πεινάει.», ανεφερε.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων με 490 ευρώ, ο δήμαρχος Αθηναίων παρατήρησε ότι έχει σημασία από ποια σκοπιά βλέπει κανείς το ζήτημα, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε χαριστικές προσλήψεις.

Tέλος,  τάχθηκε υπέρ  υπέρ των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές στο κέντρο της πρωτεύουσας. «Επτά Κυριακές τις θεωρώ πολύ λίγες… Το ιστορικό κέντρο θέλει τόνωση. Θέλει ανοιχτά μαγαζιά. Να κάνει ο άλλος βόλτα με τα παιδιά του κι ας μην ψωνίσει κιόλας. Οπότε, μιλώ για περισσότερες Κυριακές. Θα είναι ένα πολύ ξαφνικό σοκ να πάμε σε 4-5 Κυριακές. Θέλει συζήτηση αυτό, για να ζωντανέψει το κέντρο της Αθήνας», τόνισε, αλλά αν θέλουμε να την κάνουμε τουριστικό προορισμό, υποστήριξε, πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματά της.

Διαβάστε επίσης
Καμίνης: «Η υποψηφιότητά μου είναι δεδομένη»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση