Καμίνης: Τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων ανήκουν στους πολίτες -Θα αντιδράσουμε

«Τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, δεν ανήκουν ούτε στους δημάρχους, ούτε στα υπουργεία, ούτε στις κυβερνήσεις. Ανήκουν στους δημότες και είναι η περιουσία τους». Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, κατά τη διάρκεια της εισήγηση του, στο δημοτικό συμβούλιο, εμφανιζόμενος κάθετα αντίθετος στη μεταφορά τους, την οποία ζητά η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ανέφερε:

Για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Θα ξεκινήσω, από το μεγάλο ζήτημα που αφορά την αυτοδιοίκηση, τη νέα απόπειρα της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων. Τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, δεν ανήκουν ούτε στους δημάρχους, ούτε στα υπουργεία, ούτε στις κυβερνήσεις. Ανήκουν στους δημότες και είναι η περιουσία τους. Έχουν προκύψει από τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της λειτουργίας της και να καλύπτει τα κενά που αφήνει πίσω της η κεντρική διοίκηση στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης και της καθημερινότητας του πολίτη. Όπως έπεσε στο κενό η προηγούμενη απόπειρα της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων, έτσι θα συμβεί και τώρα. Η ιδιοκτησιακή αντίληψη της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα της αυτοδιοίκησης και η ευκαιριακή αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, βρίσκουν όλους τους δήμους ενωμένους και αποφασισμένους να αντιδράσουν».

Για το «πράσινο φως» από το ΣτΕ για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

«Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα συμβάλει αποφασιστικά στην αλλαγή του τοπίου στον τομέα της καθαριότητας στην Αθήνα. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το «πράσινο φως» στην εγκατάσταση και λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Αθηναίων, στον Ελαιώνα. Πρόκειται για μία κλειστή εγκατάσταση, που σέβεται απολύτως το φυσικό περιβάλλον και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Ο κινητός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα αποτελείται από δύο μεταλλικές ταινίες μεταφοράς απορριμμάτων κλειστού τύπου, τέσσερα ημιρυμουλκούμενα απορριμματο-κιβώτια και δύο οχήματα. Γιατί είπα προηγουμένως ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο; Διότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης θα σταθεί αιτία να πυκνώσουν τα δρομολόγια καθαριότητας στις γειτονιές της Αθήνας, θα μειωθούν οι περιβαλλοντικές συνέπειες από τα δρομολόγια προς τη Φυλή, καθώς και το κόστος λειτουργίας. Σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των υπόλοιπων υποδομών, τις προμήθειες απορριμματοφόρων και κάδων, πιστεύουμε βάσιμα ότι τους επόμενους μήνες θα αρχίσει η καθαριότητα στην Αθήνα να φτάνει στα επίπεδα που θέλουμε».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΔΗΜΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!