Καμίνης: Σε συμφωνία για φιλοξενία 3.000 προσφύγων σε άδεια διαμερίσματα

Προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων είναι να διασφαλίζει τη λειτουργία της πόλης και τη ζωή των κατοίκων της και παράλληλα να προστατεύει τους πρόσφυγες, προσφέροντάς τους ανθρώπινες συνθήκες και προσωρινή στέγη. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΒΗΜΑ FM και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι ο δήμος βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα προσωρινής φιλοξενίας σε άδεια διαμερίσματα, για 3.000 πρόσφυγες. Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι στη δομή του Ελαιώνα σήμερα φιλοξενούνται 712 πρόσφυγες, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει επεκταθεί για άλλα 500 άτομα. Όσον αφορά την πλατεία Βικτωρίας, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα, αφού με την συνεργασία της πολιτείας τερματίστηκε ο άτυπος καταυλισμός. Πρέπει, ανέφερε, κάτι ανάλογο να γίνει και στις γύρω περιοχές, όπου υπάρχει παραβατικότητα με ναρκωτικά και πορνεία.

Επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι για το προσφυγικό ότι είχε επισημάνει την αδράνεια του κράτους ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014, με τους 600 Σύριους που έκαναν απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος. Σημείωσε ότι η κατάσταση δεν αλλάζει από την μία ημέρα στην άλλη και υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει υποχρέωση να είναι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο επιστροφής μεταναστών από την Ειδομένη.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!