καμίνης-σε-μιχελάκη-για-διαρροές-απα-241390
ΔΗΜΟΙ | 13.11.2013 | 17:17

Καμίνης σε Μιχελάκη για διαρροές: «Απαιτείται σοβαρότητα»

Σκληρή κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για την τακτική των διαρροών που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ασκεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης μέσω σχετικής ανακοίνωσης του δήμου. «Οι μεταρρυθμίσεις, η εξυγίανση και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα, απαιτούν, πρώτα απ’ όλα, σοβαρότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωσή του ο Δ. Αθηναίων αναρωτιέται αν πρόκειται για «τακτική σκόπιμης διοχέτευσης πληροφοριών» ή «αν τα δημοσιεύματα απηχούν τις απόψεις του υπουργείου», καλώντας στην πρώτη περίπτωση το υπουργείο να τις διαψεύσει, ενώ στη δεύτερη τονίζει ότι πρόκειται για απαράδεκτη τακτική.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δ. Αθηναίων είναι το εξής:

Παρακολουθούμε με έκπληξη ότι οι «διαρροές» στα Μέσα Ενημέρωσης πληροφοριών, που έχουν τεράστια σημασία για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, συνεχίζονται, χωρίς να διαψεύδονται από το υπουργείο Εσωτερικών. Αν δεν πρόκειται για τακτική σκόπιμης διοχέτευσης πληροφοριών, το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να τις διαψεύσει.

Αν τα δημοσιεύματα απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, τότε πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, αφού φαίνεται να εκπονούνται, εν κρυπτώ, σχέδια «ξαφνικού θανάτου» των δήμων ή υπηρεσιών τους, που σήμερα αποτελούν τον μοναδικό άξονα συνοχής για την κοινωνία, καλύπτοντας την παντελή ανυπαρξία του κεντρικού κράτους. Με 60% λιγότερους κρατικούς πόρους.

Από τον δήμο Αθηναίων τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές. Ήδη, η άκριτη κατάργηση των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη ζωή των Αθηναίων.

Οι μεταρρυθμίσεις, η εξυγίανση και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα, απαιτούν, πρώτα απ’ όλα, σοβαρότητα.