Καμίνης: Πρώτα αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών, μετά… κινητικότητα

Κατά της Επιτροπείας, της διαθεσιμότητας, των καταλήψεων, αλλά και της πρόσφατης εγκυκλίου του υφ. Εσωτερικών για το νόμο της ιθαγένειας τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, κατά την παρέμβασή του στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Ο κ. Καμίνης τάχθηκε για άλλη μια φορά κατά των οριζόντιων μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε άδικα και μη λειτουργικά και ζήτησε να αξιοποιηθεί ο ανενεργός μέχρι σήμερα Ν.4024/2011 που προβλέπει αξιολόγηση ανθρώπων και υπηρεσιών. Όπως ρώτησε ρητορικά: «Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα πάει μπροστά η χώρα χωρίς αξιολόγηση;»

Ο κ. Καμίνης τάχθηκε κατά των καταλήψεων  σημειώνοντας ότι είναι το άλλο άκρο του μέτρου της διαθεσιμότητας . Επίσης τάχθηκε κατά των κινητοποιήσεων από τους δημάρχους σημειώνοντας ότι είναι παράλογο οι δήμαρχοι να κλείνουν τους δήμους. Για την Επιτροπεία σημείωσε ότι στην πραγματικότητα είναι κηδεμονία. Σε ό,τι αφορά την εγκύκλιο του υφ. Εσωτερικών τόνισε ότι δεν μπορούμε να νομοθετούμε με εγκυκλίους και μάλιστα  εφαρμόζοντας μια απόφαση που ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί.

Και κατέληξε: «Η κοινή λογική επιβάλλει προσήλωση στους θεσμούς και τη νομιμότητα. ..Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα για την ενηλικότητά μας. Ας ξεκινήσουμε από την αξιολόγηση για να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη διοίκηση», είπε για να επαναλάβει πως «ο Δήμος της Αθήνας προτίθεται πιλοτικά να ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησης και μετά να προχωρήσουμε σε μετακινήσεις και διαθεσιμότητες, όπως επιβάλλει η λογική των πραγμάτων».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!