Καμίνης: Όχι σε περαιτέρω αυστηροποίηση του νόμου για την ιθαγένεια

«Από την πρώτη στιγμή έχω τονίσει ότι ο νόμος για την Ιθαγένεια σε καμία περίπτωση δεν επιδέχεται περαιτέρω αυστηροποίηση, αλλά ρεαλισμό στο μείζον ζήτημα της ένταξης των μεταναστών. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: πρέπει να διευκολυνθούν οι διαδικασίες ένταξης των νόμιμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και να σταθούμε με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα απέναντι στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης».

Αυτό σχολίασε ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για το αντισυνταγματικό του νόμου Ραγκούση και τις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης να τον αλλάξει.

Ενδελεχής έλεγχος για την ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας

Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι η έρευνα εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων για τον τραγικό θάνατο του Ενιάι Μπαμπακάρ θα είναι άμεση και εξονυχιστική έδωσε, λίγο πριν από την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος στην αντιπροσωπεία της Σενεγαλέζικης Κοινότητας στην πόλη, με την οποία και συναντήθηκε.

Όπως είπε και στο δημοτικό συμβούλιο, «παράλληλα με τη δικαστική διερεύνηση, διεξάγεται, όπως οφείλαμε, και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διερεύνηση της υπόθεσης. Είχα την ευκαιρία να διαβεβαιώσω επ’ αυτού τον ίδιο τον αδελφό του, που έχει έρθει στη χώρα μας για να παραλάβει τη σορό του νεκρού, και του μετέφερα την οδύνη και τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου».

Δε δέχομαι μαθήματα σεβασμού των δικαιωμάτων των μεταναστών

Ο δήμαρχος επετέθη κατά όλων όσοι τον κατηγόρησαν για το θάνατο του μετανάστη, χαρακτηρίζοντας τις ανακοινώσεις απαράδεκτες. «Θέλω να τονίσω ότι η δημοτική Αρχή δεν δέχεται μαθήματα σεβασμού στο πεδίο των δικαιωμάτων των μεταναστών», είπε και θύμισε:

«Την υποδειγματική λειτουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν στο σύνολό τους οι μεταναστευτικές κοινότητες της πόλης.

»Τα εύσημα που έλαβε Δήμος Αθηναίων για τον τρόπο που δραστηριοποιείται στο μεταναστευτικό, από τον Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κ. Ν. Μουίζνιεκς, με τον οποίο συζητήσαμε, την περασμένη εβδομάδα εδώ στο Δημαρχείο, παρουσία 6 μεταναστευτικών κοινοτήτων. Και στον οποίο τονίσαμε, ότι στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έχουν καμία θέση, κόμματα που στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

»Πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια επιμόρφωσης στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ειδικά για τους μετανάστες.

»Επίσης, πριν από μερικές μέρες δέχθηκα στο γραφείο μου τους συγγενείς των Πακιστανών μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να σώσουν πέρυσι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που είχε εγκλωβιστεί στις ράγες του τρένου στα Οινόφυτα. Μου εξέθεσαν τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν από την ελληνική Πολιτεία».

 

Διαβάστε επίσης:
Πέντε αλλαγές στο νόμο για την ιθαγένεια
Σαμαράς: Εντολή για άμεση προώθηση σχέδιου νόμου για ιθαγένεια
ΣτΕ: Stop και επίσημα στο νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια
Νέα νομοθετική ρύθμιση για τη χορήγηση ασύλου προωθεί το ΥΠΕΣ
Ιθαγένεια: Προσχέδιο νόμου βάσει των επιταγών του ΣτΕ
ΥΠΕΣ: Απόκτηση ιθαγένειας με στόχο την προστασία της κοινωνικής συνοχής
Συνήγορος Πολίτη: Μη εφαρμογή νόμου περί ιθαγένειας ίσον παρανομία
ΣΥΡΙΖΑ: Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την εγκύκλιό του ο Αθανασίου
«Κίνηση των 6» κατά εγκυκλίου Αθανασίου για ιθαγένεια
Καμίνης: Παράνομη η εγκύκλιος Αθανασίου για την ιθαγένεια
Δύο (παρανομίες) σε ένα (έγγραφο)
Ενημερωτική εκστρατεία για το δικαίωμα των παιδιών μεταναστών στην ιθαγένεια
Στυλιανίδης: Ευρώ ιδιωτών για τη λειτουργία των δήμων
Το ευρωπαϊκό σχέδιο της κυβέρνησης για τους μετανάστες

«Ανοιχτή Πόλη»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα για το νεκρό Σενεγαλέζο
Ανοιχτή Πόλη: Έγκλημα από τους μηχανισμούς Δένδια – Καμίνη στο Θησείο
Δ. Αθηναίων: Η δημοτική αστυνομία δεν καταδίωξε τον αλλοδαπό μικροπωλητή
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ευθύνες σε δημοτικούς αστυνομικούς για το θάνατο αλλοδαπού μικροπωλητή

Συνδικάτο ΟΤΑ κατά Καμίνη για το θάνατο του μετανάστη στις γραμμές ΗΣΑΠ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΗΣΑΠ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!