Καμίνης: «Όπως επιβάλλει η ιστορία της πόλης η υποδοχή των προσφυγόπουλων»

Με την ένταξη των προσφυγόπουλων σε σχολικές μονάδες ανά την Αττική να έχει ξεκινήσει από χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, χαιρέτισε τον τρόπο με τον οποίο, στις περισσότερες των περιπτώσεων, έγινε η συγκεκριμένη διαδικασία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Αθήνα υποδέχεται στα σχολεία της τα παιδιά του πολέμου, με τον τρόπο που η ιστορία της επιβάλλει».

Και συνέχισε λέγοντας: «Η είσοδος των προσφυγοπαίδων στις σχολικές αίθουσες της Αθήνας, μας γεμίζει με υπερηφάνεια και συγκίνηση. Η πρόσβαση στο αγαθό της εκπαίδευσης είναι δικαίωμα για όλους. Η διασφάλιση της πρόσβασης είναι υποχρέωση κάθε συντεταγμένης κοινωνίας. Η Αθήνα υποδέχθηκε στα σχολεία της τα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς, με τον τρόπο που η ιστορία της επιβάλλει. Οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά με ωριμότητα, ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη, μπορούν να υπερισχύσουν της άγνοιας και της μισαλλοδοξίας. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Απαιτεί αποφασιστικότητα, συνεργασία, μέθοδο και συντονισμό. Ο δήμος Αθηναίων στην κατεύθυνση αυτή, θα συνεχίσει να δίνει το παράδειγμα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΕΝΤΑΞΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!