Καμίνης-Μπουτάρης στην παρουσίαση του προγράμματος «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη  – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης του Δήμου Αθηναίων, Europe Direct, Cafe EU-topia, από τον δήμαρχο  Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη  Μπουτάρη, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.

Η αυλαία των εκδηλώσεων, θα ανοίξει στις 31 Δεκεμβρίου, με ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι μπροστά στο Λευκό Πύργο, ενώ είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014,  περισσότερες από 150 εκδηλώσεις  διεθνούς και τοπικού χαρακτήρα με επίκεντρο τους νέους, τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές ανησυχίες τους, τα προβλήματα καθώς και τις δημιουργικές προτάσεις τους.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης  Μπουτάρης, δήλωσε ότι «ο θεσμός της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» έχει καθιερωθεί εδώ και πέντε χρόνια και έχει στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων, των αναζητήσεων αλλά και της δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων», ενώ αναφέρθηκε στο ιστορικό για την διαμόρφωση του φακέλου δράσεων και πρωτοβουλιών, που αφορούσε την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης και την ανάδειξη της σε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ως φιλοξενών την εκδήλωση στην Αθήνα, ευχαρίστησε τον κ. Μπουτάρη για την παρουσία του και επεσήμανε τον ρόλο του Κέντρου Πληροφόρησης του Δήμου Αθηναίων, Europe Direct, Cafe EU-topia για την διαδραστική  ενημέρωση και επικοινωνία των νέων.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία και επεσήμανε τον εξωστρεφή χαρακτήρα της πολιτικής του δημάρχου Θεσσαλονίκης και την προσπάθεια πολιτιστικής αναγέννησης της πόλης με την αξιοποίηση ομάδων νέων πολιτών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κυρία Μαρία Πασχαλίδου, που είναι και ο φορέας διοργάνωσης των εκδηλώσεων ενώ  αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες έδωσε ο κ. Μπάμπης Παπαϊωάννου, συντονιστής της διοργάνωσης.

«Φιλοδοξία μας είναι ολόκληρο  το 2014 να αποτελέσει μια γιορτή για την πόλη» υπογράμμισε η κα Πασχαλίδου και πρόσθεσε ότι «με δεδομένες τις δυσκολίες χρηματοδότησης προχωρήσαμε με σφικτό  προϋπολογισμό αλλά με πολύ αισιοδοξία».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!