Καμίνης: «Λείπει η ισχυρή ηγεσία και στρατηγική» για το προσφυγικό

«Η κατάσταση στην Ειδομένη δεν τιμά την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές αξίες», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης στη διάρκεια ομιλίας του για το προσφυγικό στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Κινούμενος σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση με όσα είπε χθες ο υπουργός Πολιτισμού Αρ. Μπαλτάς για εικόνα «τιμητική» για την Ελλάδα, άφησε σαφείς αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η προσφυγική κρίση θα αντιμετωπιστεί μόνο αν η πίεση επιμεριστεί δίκαια μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και το καθένα αναλάβει τις ευθύνες του».

«Η Ελλάδα ήταν απολύτως απροετοίμαστη να δεχτεί τόσο μεγάλα μεταναστευτικά κύματα, αν και ήδη από το 2014 τα πρώτα σημάδια είχαν αρχίσει να φαίνονται»

«Είναι ξεκάθαρο ότι λείπει η ισχυρή ηγεσία και η στρατηγική, με αποτέλεσμα το διχασμό της Ευρώπης μπροστά σε μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση».

kaminis_colau_aftodioikisi

 

Η ομιλία Καμίνη (στη φωτό παρακολουθείται από την δήμαρχο Βαρκελώνης Ada Colau) έγινε στο πλαίσιο του «Barcelona Resilience Week» – Εβδομάδα Αστικής Ανθεκτικότητας, με επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα. Οι πόλεις της Αθήνας και της Βαρκελώνης, καθώς επίσης και εκείνες του Άμστερνταμ, του Βερολίνου και της Λειψίας, αποτελούν μέλη του Partnership on Migration and Refugees του EU Urban Agenda.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ADA COLAU


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!