Καμίνης: Η συμφωνία του Παρισιού αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο των πόλεων κατά της κλιματικής αλλαγής - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
Back

Καμίνης: Η συμφωνία του Παρισιού αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο των πόλεων κατά της κλιματικής αλλαγής

«Η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε σύσσωμη η διεθνής κοινότητα για την αποτροπή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Είναι, όμως, εξίσου σημαντικό ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στο Παρίσι αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο των πόλεων στη μάχη αυτή, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο στο αύριο του πλανήτη», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε δήλωσή του για την επίτευξη συμφωνίας στη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι.

«Οι πόλεις έχουν ήδη προχωρήσει σε πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις, όπως το Compact of Mayors που ως δήμαρχος Αθηναίων προσυπέγραψα στο Παρίσι, για τη μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου και την υιοθέτηση στρατηγικών ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή», συμπληρώνει ο κ. Καμίνης, καταλήγοντας: «Η πρόκληση τώρα είναι οι δεσμεύσεις και διακηρύξεις αυτές να μετατραπούν σε τολμηρές και αποφασιστικές δράσεις μέσα από τη συνεργασία όλων: των διεθνών οργανισμών, των εθνικών και τοπικών κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!