Καμίνης: Η κυβέρνηση οφείλει να μας ενημερώσει για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Την πάγια θέση του οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο να αφορούν τις μεθεπόμενες εκλογές και όχι τις επικείμενες επανέλαβε ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση απόψε.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε με έμφαση ότι «η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να ενημερώσει τους δήμους», κάτι όπως είπε «δεν το έχει κάνει» ακόμα, και πρόσθεσε συγκεκριμένα: «Αποτελεί πάγια θέση μου ότι αλλαγές στον εκλογικό νόμο δε μπορούν να αφορούν την επικείμενη αναμέτρηση αλλά τις μεθεπόμενες εκλογές».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε ακόμα «να σταματήσει επιτέλους η κεντρική διοίκηση να μεταφέρει τα προβλήματά της στην τοπική αυτοδιοίκηση. Να μεταφέρει δηλαδή ένα πρότυπο κυβερνητικών συνεργασιών, που η ίδια δε μπορεί να εφαρμόσει, στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης», και συμπλήρωσε: «Οι κυβερνήσεις όταν διαπιστώνουν ακυβερνησία έχουν ως όπλο τους τη διάλυση της Βουλής. Οι δήμαρχοι αυτό το δικαίωμα δεν το έχουν.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ, ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΑΡ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!