Καμίνης για βανδαλισμό προτομής Λ. Καραγιάννη: «Βεβήλωση ιστορικής μνήμης & δημοκρατίας»

«Ο βανδαλισμός της προτομής της Λέλας Καραγιάννη αποτελεί βεβήλωση της ιστορικής μνήμης, της αντίστασης και της δημοκρατίας». Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Και συνέχισε λέγοντας πως «το μνημόσυνο και οι εκδηλώσεις στη μνήμη της, το επόμενο Σάββατο 8 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν κανονικά, στον πεζόδρομο της Τοσίτσα. Στη θέση της βεβηλωμένης προτομής έχουμε φροντίσει να τοποθετηθεί προσωρινά, αντίγραφό της».

Τόνισε, μάλιστα, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό την ανάγκη «περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να είμαστε όλοι εκεί. Να δώσουμε όλοι το παρών και να στείλουμε μήνυμα σεβασμού προς την πόλη και την ιστορία της. Ένα μήνυμα απομόνωσης των λίγων ανεγκέφαλων καταστροφέων της. Και πολλαπλασιαστές του αιτήματος να υπάρχει πειστικό σχέδιο αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης το οποίο θα εφαρμόζεται».

Όσον αφορά, τέλος την ανακήρυξη της πόλης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018 ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «και από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα του δήμου Αθηναίων, υπό την Άβα Χαλκιαδάκη, την αντιπρόεδρο του πολιτιστικού μας οργανισμού, που δούλεψε για την υποψηφιότητα της Αθήνα και έφερε στην πόλη μας μία μεγάλη διάκριση: να ανακηρυχθεί από την UNESCO Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το έτος 2018. Μια πολύ μεγάλη διάκριση, που θα κεφαλαιοποιήσουμε προκειμένου η Αθήνα να πρωταγωνιστεί στο χάρτη των Πολιτιστικών προορισμών, σε συνδυασμό μάλιστα με την έκθεση Σύγχρονης Τέχνης documenta που θα φιλοξενηθεί από την Αθήνα την Άνοιξη του 2017».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ, ΒΕΒΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΤΟΜΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!