Καμίνης για Σύριους: Ηθικά απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ως ασπίδα γυναικόπαιδα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
26
Μάι
Back

Καμίνης για Σύριους: Ηθικά απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ως ασπίδα γυναικόπαιδα

Να γίνει σεβαστή η υγεία των παιδιών των Σύρων προσφύγων, ζήτησε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Στο περιθώριο των εγκαινίων της κοινωνικής πολυκατοικίας, ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στα ΜΜΕ για την παρεμπόδιση των οικογενειών από τη Συρία να μεταφερθούν σε ξενώνες του δήμου Αθηναίων, χαρακτηρίζοντας «ηθικά απαράδεκτο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιεί τα γυναικόπαιδα, ως ασπίδα προκειμένου να προωθήσει ένα αίτημα».

Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων έχει ως εξής:

«Στην πλατεία Συντάγματος υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά. Η αντοχή των ανθρώπων αυτών και η υγεία τους δοκιμάζονται κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες. Εγώ το έχω αναγγείλει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ότι ο δήμος ήταν έτοιμος να φιλοξενήσει τις οικογένειες με τα παιδιά. Και αυτό το προσπαθήσαμε πια εμπράκτως σήμερα. Πήγε πούλμαν του δήμου να τους παραλάβει τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι παρεμποδίστηκαν. Το θεωρώ ηθικά απαράδεκτο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιεί τα γυναικόπαιδα ως ασπίδα προκειμένου να προωθήσει ένα αίτημα, για το οποίο πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, ότι αυτό που θέλουν, δηλαδή τα ταξιδιωτικά έγγραφα χωρίς να έχουν περάσει από τη διαδικασία του ασύλου, είναι ανέφικτο. Τουλάχιστον να σεβαστούν την υγεία των παιδιών αυτών. Είχαμε ξενώνα έτοιμο και τον έχουμε ακόμα. Τους καλώ ακόμα και τώρα να το σκεφτούν και να μην αναλαμβάνουν αυτή την τρομακτική ευθύνη να διακυβεύουν την υγεία παιδιών».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!