Καμίνης: Έκκληση στους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν

Να απευθύνονται σε οργανωμένες δομές του Δήμου Αθηναίων ή σε εξειδικευμένες εθελοντικές οργανώσεις όσοι πολίτες θέλουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Οι αυθόρμητες μεν, αλλά άτακτες πράξεις αλληλεγγύης φέρνουν τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, όταν δεν συνδυάζονται με τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων που δοκιμάζονται και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης» τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή προβλήματα που δημιουργούνται από την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης χωρίς προγραμματισμό.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει απαράδεκτη για τους κατοίκους και για τους πρόσφυγες την κατάσταση στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας και αναφέρει ότι έχει ζητηθεί από τις αστυνομικές αρχές αυξημένη παρουσία, έναντι των φαινομένων παραβατικότητας που παρατηρούνται.

Στόχος του Δήμου, σημειώνει, είναι «να μην υπάρχει κανένας άνθρωπος που να διανυκτερεύει σε πάρκα και πλατείες. Να μην υπάρχει κανένας άτυπος καταυλισμός στην πόλη».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΒΟΗΘΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!